Eroare IMENSĂ! Ancheta ACCIDENTULUI AVIATIC care a îndoliat o ţară întreagă relevă un FAPT INCREDIBIL

Dezvăluire incredibilă făcută în Rusia. Piloţii avionului Yak-42, care s-a prăbuşit în 2011 şi a făcut 44 de victime, printre care şi componenţi ai clubului rus de hochei pe gheaţă Lokomotiv Iaroslavl, aveau certificate false de calificare, a anunţat cotidianul Kommersant, citând surse apropiate anchetei, informează AFP.

29 apr. 2014, 09:29
Eroare IMENSĂ! Ancheta ACCIDENTULUI AVIATIC care a îndoliat o ţară întreagă relevă un FAPT INCREDIBIL

Conform anchetei, atestarea profesională pentru acest tip de avion a comandantului Andrei Solomenţev era falsă, sigurul document autentic fiind certificatul medical. Actele privind formarea pilotului erau bazate pe antrenamente care nu au fost niciodată efectuate, deoarece el afla în acelaşi timp la bordul unor curse regulate, scrie AFP, conform ProSport. În plus, compania Yak-Service care a operat avionul nu a analizat niciodată datele aparatelor de bord după precedentele zboruri ale acestor piloţi, contrar regulilor în vigoare. Verificate de experţi în cadrul anchetei, aceste înregistrări au arătat „grave erori” comise de cei doi piloţi la zborurile anterioare.

Kommersant afirmă că ancheta nu a confirmat concluziile Comitetului interguvernamental al aviaţiei (MAK), care a stabilit că echipajul a acţionat din greşeală sistemul de frânare în timpul decolării. Potrivit sursei citate, singurul suspect în această anchetă este responsabilul centrului din formare al echipajelor din cadrul Yak-Service.

Un avion Yak-42, care avea la bord echipa de hochei pe gheaţă Lokomotiv Iaroslavl, de trei ori campioană a Rusiei şi cu mai multe vedete internaţionale în lot, s-a prăbuşit pe 7 septembrie 2011, la decolare. Avionul vechi de 18 ani s-a prăbuşit la Iaroslavl, oraş situat la 300 de kilometri nord-est de Moscova.