Eroare mortală în timpul unui exerciţiu naval. 19 militari iranienii au fost ucişi de colegii lor VIDEO

O navă de război iraniană a fost lovită de o rachetă în mod accidental şi scufundată, în timpul unui exerciţiu naval la Golful Oman, un accident soldat cu cel puţin 19 morţi şi 15 răniţi, a anunţat luni televiziunea iraniană de stat.

11 mai 2020, 12:46
Eroare mortală în timpul unui exerciţiu naval. 19 militari iranienii au fost ucişi de colegii lor VIDEO

Nava Konarak a fost lovită de o rachetă în timpul unui exerciţiu militar în apele Bandar-e Jask„, un port situat în sudul Iranului, a anunţat televizunea iraniană. Potrivit televiziunii, nava de susţinere logistică a fost atinsă „după ce a deplasat o ţintă de exerciţiu către ea, fără să lase o distanţă suficientă între ea şi ţintă„.

Armata iraniană a confirmat moartea a 19 marinari, iar alţi 15 au fost răniţi şi a anunţat într-un comunicat că o anchetă a fost deschisă cu privire la cauza accidentului.

Agenţia iraniană de presă Tasnim a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter, în engleză, că nava Konarak s-a scufundat. „Konarak a fost scufundată într-un tir prieten”, după ce fregata de clasa Moudge Jamaran a atins-o în mod accidemtal cu o rachetă în timpul unui exerciţiu de tir (cu muniţie) reală în regiunea Jask, în apele #Golfului Peric la 10 mai„, a anunţat Tasnim, fără să precizeze acest detaliu pe site-ul său în persană.

Citește și Trump a ordonat distrugerea vaselor militare iraniene dacă acestea hărţuiesc navele americane în Golf

Fabricată în Olanda, nava Konarak a fost cumpărată de Iran înaintea Revoluţiei Islamice din 1979. Cu o greutate de 447 de tone şi o lungime de 47 de metri, nava este echipată cu patru rachete de croazieră, instalate la bord, potrivit televiziunii de stat, care nu a precizat numărul membrilor echipajului aflat la bord la momentul accidentului.