EROU la 14 ani. Cristi, salvatorul micuţului din Segarcea: Nu mi-a fost frică că-l scap VIDEO

Băieţelul căzut în puţul unei fântâni cu diametrul de numai 30 de centimetri, la Segarcea, în Dolj, a fost scos de copilul unui vecin. Cristi Becheanu a fost singurul care putea intra în puţul strâmt şi adânc. Copilul pe care l-a salvat se simte deja mai bine, informează România TV.

13 apr. 2013, 19:22
EROU la 14 ani. Cristi, salvatorul micuţului din Segarcea: Nu mi-a fost frică că-l scap VIDEO

Când a devenit evident că pompierii nu pot coborî după băieţel, a fost adus un excavator care a dat la o parte pământul din jurul fântânii astfel încât au fost scoase mai multe tuburi ale puţului, fiind redusă din adâncimea fântânii.

Între timp, salvatorii pompau oxigen în puţ pentru ca micuţul să nu se sufoce până când este scos. Cel datorită căruia i se datorează salvarea lui Gabriel este Cristi Becheanu, un puşti de 14 ani al unei familii de vecini.

Pompierii i-au pus o lanternă pe frunte şi l-au coborât în puţ.

Înainte de asta, Cristi a mărturisit că are şi emoţii şi că îi este puţin frică, dar a respectat întrutotul instrucţiunile primite.

L-am apucat de mâini şi l-am scos. Nu mi-a fost frică că-l scap că l-am prins bine”, a relatat Cristi, după ce a scos copilul.

„Îi mulţumesc din suflet. N-am putere să-i mulţumesc pentru ce a făcut pentru copilul meu„, a spus tatăl, încă înlăcrimat.

Când a fost scos din fântână, medicii au apreciat starea lui Gabriel ca foarte gravă, acesta fiind hipotermic şi hipoxic. La spital, starea sa a fost stabilizată.

Părinţii copilului au declarat că au trăit un adevărat coşmar timp de trei ore. ‘‘Doamne, mulţumesc că mi-ai salvat băiatul”, a spus tatăl. 

Incidentul a fost anunţat, sâmbătă, la 112, acesta producându-se în timp ce părinţii erau în casă, iar copilul se juca cu fratele său. Micuţul a stat circa două ore în puţ.