Erupţie vulcanică în Costa Rica: Capitala şi mai multe localităţi, înecate în fum şi cenuşă VIDEO

Erupţia unui vulcan din Costa Rica, vineri, a acoperit capitala ţării şi zonele din împrejurimi în nori groşi de fum şi cenuşă.

21 mai 2016, 09:42
Erupţie vulcanică în Costa Rica: Capitala şi mai multe localităţi, înecate în fum şi cenuşă VIDEO

Vulcanul Turrialba a erupt vineri, în Costa Rica, în apropiere de capitala ţării, San Jose, la aproximativ 30 de kilometri de aceasta. Localităţile din zona vulcanului au fost acoperite cu fum şi cenuşă. Clădirile şi vehiculele din zonă au fost la rândul lor acoperite cu un strat gros de praf şi cenuşă.

„Mi se pare că aceasta este cea mai puternică erupţie a vulcanului Turrialba din ultimii şase ani”, a declarat vulcanologul Gino Gonzalez, într-un interviu televizat. El s-a adresat publicului chiar din vecinătatea vulcanului, unde un nor imens de fum cenuşiu se ridica în atmosferă, întunecând cerul.

Vezi şi Vulcanul Santiaguito erupe de trei zile. Nor de cenuşă la peste 4000 de metri

Autorităţile au luat măsuri de urgenţă şi au închis în primul rând şcolile. Cei afectaţi de erupţie au ajuns la spital cu probleme de respiraţie şi cutanate, potrivit AFP.

Comisia Naţională de Urgenţă a emis un comunicat prin care avertizează populaţia să poarte măşti speciale şi îmbrăcăminte adecvată în asemenea situaţii, care să o protejeze de evectele negative ale emanaţiilor vulcanului.

Autorităţile au mai informat că vântul a suflat spre Vest, trimiţând cenuşa şi fumul înspre cele mai dens populate zone ale ţării.