Erupţii vulcanice în Indonezia: Trei aeroporturi au fost închise

Erupțiile a doi vulcani din Indonezia au provocat joi închiderea a trei aeroporturi, susțin oficiali citați de DPA. Vulcanul Raung din provincia Java de Est a continuat să degaje cenușă și pietre, forțând autoritățile să închidă temporar aeroporturile din Surabaya, al doilea oraș al țării, și din orașul vecin Malang, informează Ministerul Transporturilor.

16 iul. 2015, 11:01
Erupţii vulcanice în Indonezia: Trei aeroporturi au fost închise

Aeroporturile Juanda din Surabaya și Abdul Rachman Saleh din Malang nu se vor redeschide până la ora locală 19:20 (00:20 GMT) și respectiv 20:30 (01:30 GMT), a precizat ministerul într-un comunicat.

Săptămâna trecută, cenușa degajată de vulcanul Raung a impus închiderea a cinci aeroporturi, lăsând mii de pasageri izolați, potrivit Agerpes.

Vulcanul degajă cenușă și a avut chiar erupții de lavă reduse ca amploare din luna iunie.

Vezi şi Mii de turişti blocaţi în Bali, din cauza unei erupţii vulcanice. Sute de zboruri au fost anulate VIDEO

Erupția unui alt vulcan, Gamalama, a provocat închiderea aeroportului Sultan Baabullah de pe insula Ternate, a mai precizat ministerul.

Totuși, un purtător de cuvânt al Agenției naționale pentru gestionarea dezastrelor a declarat că gradul de alertă privind activitatea vulcanului este mai mare doar cu un grad și că nu au fost dispuse evacuări.