Escrocherie din puşcărie. Un deţinut s-a dat procuror DNA, ca să înşele oamenii

Un puşcăriaş din Giurgiu s-a dat procuror-şef al DNA, pentru a lua bani de la un bărbat care avea probleme cu legea. Potrivit România TV, el l-a sunat pe om şi i-a cerut 50.000 de euro ca să îl scape de un dosar.

07 sept. 2015, 12:22
Escrocherie din puşcărie. Un deţinut s-a dat procuror DNA, ca să înşele oamenii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 07.09.2015, a inculpaţilor Mâzgă Ioan, cu privire la săvârşirea infracțiunii de trafic de influenţă şi Pandrea Mihai-Alexandru, cu privire la săvârşirea infracțiunii de complicitate la trafic de influenţă.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: la data de 04 septembrie 2015, inculpatul Mâzgă Ioan, în prezent încarcerat în Penitenciarul Giurgiu, recomandându-se procuror cu funcție de conducere din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi pretinzând că are influenţă asupra procurorilor din subordine prin prisma funcţiei de conducere deţinute, a pretins în cadrul mai multor convorbiri telefonice, unei persoane (persoană denunţătoare în cauză), suma de 50.000 euro, pentru ca o rudă a sa să fie exonerată de răspundere penală în cauzele penale, în care acesta din urmă era cercetat de către procurori din cadrul DNA. Suma respectivă de bani trebuia înmânată, ulterior, inculpatului Pandrea Mihai Alexandru, la indicaţiile lui Mâzgă Ioan, la o locaţie stabilită de către acesta din urmă, pe raza judeţului Braşov.

Citeşte şi Poliţist implicat în TRAFIC DE PERSOANE

Pandrea Mihai Alexandru a fost cooptat de către Mâzgă Ioan, pentru că pentru punerea în executare a rezoluției infracționale, era necesar sprijinul unei persoane aflate în stare de libertate care să poată primi suma de bani pretinsă de inculpat. La rândul său, inculpatul Pandrea Mihai Alexandru a cooptat alte două persoane care să primească suma de bani, în condițiile în care exista temerea că ar putea fi depistat de organele de urmărire penală.

În data de 06 septembrie 2015 persoana denunţătoare a înmânat suma de 14.000 de lei celor doi intermediari, urmând ca aceştia să dea suma respectivă de bani mai departe lui Pandrea Mihai Alexandru, moment în care au intervenit organele de urmărire penală și s-a procedat astfel la constatarea infracțiunii flagrante.

Aceste ativităţi au avut loc în contextul în care,  inculpatul Mâzgă Ioan, deţinut în Penitenciarul Giurgiu, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a dezvoltat un mecanism în cadrul căruia, prevalându-se de influenţa pe care afirma că o are, respectiv aceea de procuror şef adjunct al DNA, a identificat persoane care au avut sau au afaceri judiciare pe rolul instanţelor de judecată şi al organelor de urmărire penală,  pretinzând de la acestea sume de bani în vederea exonerării de răspundere penală a acestora.

Astfel, prevalându-se de aceeași influență pe care afirma că o are, din perspectiva funcţiei deţinute, a contactat telefonic lucrători de poliție, inclusiv de la dispeceratele unor unități de poliție din țară sau centre de arest preventiv, pentru a obține informații nedestinate publicității privind persoanele arestate preventiv și membrii familiei sau cunoscuți cu care aceștia au luat legătura pe perioada arestării preventive. Aceste acțiuni au fost realizate de inculpatul Mâzgă Ioan în scopul identificării persoanelor cu afaceri judiciare/apropiaților acestora față de care, în schimbul obținerii umor sume de bani, a traficat influența, pe care din perspectiva funcției deținute, o are procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupţie.


loading...
Partenerii noștri