Escrocherii în sistemul bancar. Jefuitorii au dat tunuri de milioane de euro

Tunuri uriaşe cu banii ţinuţi de romani în bănci sau pe cardurile bancare. Reţelele de infractori au reuşit să golească de la carduri până la cutiile de valori pline cu sume uriaşe. În unele cazuri, escrocii erau infiltraţi chiar printre angajAţii băncilor păgubite, potrivit România TV.

18 nov. 2013, 12:19
Escrocherii în sistemul bancar. Jefuitorii au dat tunuri de milioane de euro

Cea mai cunoscută metodă de furt este clonarea cardurilor şi furtul datelor personale. Hoţii obţin informaţii despre contul unui client şi îi fură toţi banii de pe card. Multe astfel de reţele au fost anihilate de poliţie, dar prejudiciul rareori este recuperat.

CITEŞTE ŞI: 19 persoane, trimise în judecată pentru falsificare de carduri bancare

Escrocii au mai inventat o reţetă: s-au angajat în bănci ca să aibă mult mai uşor acces la conturile clienţilor. Păgubiţii realizează târziu că nu mai au nimic în cont. Ultimul caz a avut loc la o sucursală BCR din Braşov, unde din conturile clienţilor au dispărut 300.000 de euro.

O grupare de infractori din Timiş, anihilată acum patru luni, lua credite bancare cu documente false. În acest caz, prejudiciul a fost de 400.000 de lei. Liderii grupării întocmeau acte pe numele unor persoane fictive din Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne, după care racolau pensionari care mergeau la bancă şi ridicau banii. În ultimul timp, cel care a falsificat documente a fost un tânăr de 17 ani, fiul unui poliţist din Timiş.

Ultima bombă: furtul din casetele de valori de la Piteşti. Au dispărut bani şi bijuterii care valorau milioane de euro, iar păgubiţii au şanse mici să-şi recupereze prejudiciul.

Specialiştii spun că în cazurile de furturi, băncile îşi recuperează pierderea pe seama clienţilor care îşi plătesc cinstit ratele.