Escrocul care s-a dat drept reporter, inspector sanitar, preot şi avocat, adus în faţa instanţei

Un escroc din Botoşani a reuşit să înşele zeci de persoane după ce s-a dat drept reporter, inspector sanitar, preot şi avocat. Bărbatul va fi adus vineri în faţa instanţei.

04 dec. 2015, 09:24
Escrocul care s-a dat drept reporter, inspector sanitar, preot şi avocat, adus în faţa instanţei

Sorin Alin Verinceanu din Dorohoi, cunoscut sub numele de „escrocul cu o mie de feţe”, a fost prins în flagrant într-o benzinărie din Săveni, la scurt timp după ce a păcălit un cuplu dându-se drept avocat.

Potrivit poliţiştilor, individul s-a cunoscut cu victimele în urmă cu câteva zile, în Câmpulung Moldovenesc, de unde le-a luat la „ocazie”, potrivit monitorulbt.ro. Imediat ce au urcat în maşină, tânăra şi concubinul ei au început să-şi spună păsurile, pomenind printre altele că au nevoie de un avocat pentru a-i ajuta într-o problemă.

Escrocul s-a oferit imediat, dându-se drept avocatul Sorin Balaş din Baroul Suceava. Astfel, a încheiat cu ei un contract de consultanţă juridică pentru care cuplul a plătit 1.000 de lei. Zilele trecute, escrocul i-a contactat solicitându-le 4.700 de lei drept taxă de timbru.

Între timp, ceva le-a trezit suspiciunea tinerilor, care au început să se intereseze de aşa-zisul avocat. Când au văzut că nimeni nu ştie nimic despre el, au realizat că ar putea fi păcăliţi şi au mers la poliţie, unde au povestit cele întâmplate, după care şi-au făcut „jocul” mai departe. Astfel, cei 4.700 de lei urmau să fie plătiţi sâmbătă, locul de întâlnire fiind stabilit într-o benzinărie.

Ca să impresioneze şi mai mult, escrocul a apărut la întâlnire cu un Porsche Cayenne, maşină cu numere de Bihor, închiriată de la o firmă de profil din Botoşani.