EŞEC în negocierile PSD-ACL. Staff-urile lui Ponta şi Iohannis nu s-au înţeles pe tema dezbaterilor electorale

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Staff-urile lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis nu au ajuns, vineri, la o înţelegere prind organizarea unor dezbateri electorale, înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, din 16 noiembrie. Victor Ponta doreşte să participe la cele patru dezbateri televizate, anunţate imediat după primul tur, în timp ce Klaus Iohannis vrea o singură dezbatere pe teren neutru.

07 nov. 2014, 12:43
EŞEC în negocierile PSD-ACL. Staff-urile lui Ponta şi Iohannis nu s-au înţeles pe tema dezbaterilor electorale

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea a declarat, la finalul discuţiilor, că Victor Ponta are patru invitaţii de la televiziuni – România Tv, B1 TV, Realitatea Tv şi Antena 3,  pe care le va onora, însă Klaus Iohannis nu vrea să participe la niciuna dintre dezbateri.

Liderul PSD a precizat că prezidenţiabilul ACL vrea o singură dezbatere, organizată pe „teren neutru”.

„Noi am încercat în această oră să-i convingem că patru este mai mult decât unu. (…) Prezenţa la patru dezbateri la patru televiziuni dă de patru ori şansa cetăţenilor din România să-i vadă pe cei doi candidaţi. Dumnealor au insistat cu o singură dezbatere. Noi nu credem că pregătim un meci de fotbal sau un meci de box, noi credem că pregătim nişte dezbateri la care cetăţenii din România au dreptul să se uite pentru a-şi alege preşedintele”, a spus Dragnea.

Dragnea a arătat că PSD aşteaptă în continuare „răspuns la cele patru invitaţii”.

„E bine dacă vine şi la una şi la două. Părerea mea, nu vreau să fiu răutăcios, ei ar agrea ideea de patru dezbateri, dar nu îl pot convinge pe Iohannis. Nu înţeleg de ce vrea doar una. Aşteptăm un răspuns până în ziua alegerilor”, a spus ironic, Liviu Dragnea.

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Iohannis acceptă propunerea IPP de a participa la o dezbatere cu Ponta

Potrivit lui Dragnea, liberalii, care „au insistat pe o singura dezbatere”, au întrebat „dacă e posibil ca la dezbaterea de joi, de la Antena 3, să se transmită pe toate televiziunile. Dragnea a arătat că decizia este însă a televiziunii. 

„Concluzia: noi suntem prezenţi la patru televiziuni. Noi am primit o invitaţie, am propus dezbateri serioase„, a declarat Dragnea.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Universitatea din Bucureşti NU va organiza nicio dezbatere electorală

Liviu Dragnea a fost întrebat de ziarişti cum vede propunerea PNL privind o dezbatere organizată de Institutul pentru Politici Publice.

„Nu stiu ce dezbatere face IPP”, a replicat preşedintele executiv al PSD, care a adăugat ca a vazut în schimb o „propunere foarte serioasa din partea lui Dan Diaconescu, care s-a oferit sa fie si moderator”.

Liviu Dragnea a sustinut ca reprezentantii ACL, „daca ar fi curajosi, ar cere opt dezbateri, nu patru”.

Dragnea a fost insotit de purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, si deputatul Gabriela Podasca. Din partea ACL iau parte la discutii purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu, Eduard Hellvig si Dan Mihalache.

REPLICA ACL, DUPĂ NEGOCIERI

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al ACL, Alina Gorghiu, a declarat că alianţa îşi doreşte în continuare să aibă loc o dezbatere între Klaus Iohannis şi Victor Ponta. 

Gorghiu a arătat însă că echipa lui Ponta a venit cu „o propunere rigidă”  – dezbateri la cele patru televiziuni, în timp ce propunerea ACL a fost o confruntare în mediul academic, universitar sau la nivel de Parlament, la care să aibă acces toată presa. În plus, echipa lui Iohannis a pus în discuţie şi ofertele celorlalte telviziuni, cum este TVR.

„Toate aceste discuţii au fost refuzate. Poziţia PSD este cea pe care aţi văzut-o la televizor”, a spus Alina Gorgiu, referindu-se la propunerea PSD privind cele patru dezbateri.

 

„A existat o oarecare rigiditate din parte dumnealor, nu cred ca au venit cu o flexibilitate pentru o dezbatre, ei au propus acelasi lucru, cele 4 dezbateri”, a conchis reprezentantul PNL.

 

La negocierile care au avut loc, la sediul PNL din Şoseaua Kiseleff, au participat din partea PSD Liviu Dragnea, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, şi deputatul Gabriela Podașcă. Din partea ACL au luat parte la discuţii purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, Eduard Hellvig şi Dan Mihalache.