Este mai avantajos să îţi faci casă nouă decât să îţi cumperi un apartament vechi. Vezi comparaţia

Un apartament de două camere în Bucureşti, construcţie veche, are un preţ minim de aproximativ 50000 de euro. Cu aceiaşi bani se poate construi o casă pe pământ, cu o suprafaţă chiar mai mare a apartamentului, dar undeva pe lângă Bucureşti.

12 oct. 2014, 12:08
Este mai avantajos să îţi faci casă nouă decât să îţi cumperi un apartament vechi. Vezi comparaţia

În contextul în care preţul terenurilor a scăzut foarte mult, odată cu venirea crizei financiare, este mai atractiv din punct de vedere financiar să se cumpere un teren pe lângă Bucureşti şi să se constuiască casă nouă pe el, decât să se cumpere un apartament vechi. Chiar dacă construirea casei poate va costa un pic mai mult decât apartamentul, proprietarul va avea o casă nouă, pe pământ, nu un apartament construit pe timpul lui Ceauşescu, cine ştie la ce etaj al blocului.

Citeşte şi CASĂ ECOLOGICĂ. Cât costă metrul pătrat de casă de panouri de lemn, tip sandwich

Potrivit imobiliare.ro, pe lângă Capitală pot fi găsite şi terenuri mai ieftine de 45 de euro metrul pătrat cum este cazul unui teren din Popeşti Leordeni. Aici, un lot de casă de 540 de metri pătraţi costă 24.300 de euro.

Dacă se face comparaţia între o casă de aproximativ 60 de metri pătraţi, construită pe un astfel de teren cu un astfel de preţ, apartamentul va fi mult mai scump. „Construcţia unei case costă 350 de euro metrul pătrat, cu tot cu TVA. Finisajele la o astfel de construcţie vot fi medii, nici cele mai scumpe, dar nici cele mai ieftine”, a spus pentru RomaniaTV.net, Ciprian Ana, administrator la Policons Group SRL.

Citeşte şi Casă nouă cu 300 de euro metrul pătrat. Cum se face şi cât durează construcţia casei pe structură metalică

La preţul de 350 de euro metrul pătrat casa, plus cei 24.300 de euro preţul trenului, reiese că o casă va costa undeva la 45.300 de euro, cu totul, adică mai puţin ca preţul unui apartament într-un bloc bloc vechi, dintr-un cartier ceauşit al Bucureştiului.

Dacă socotim terenul la un preţ de 100 de euro metrul pătrat, preţ la care se poate cumpăra un teren chiar şi în Bucureşti, cu o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, mult mai generos decât un balcon, reiese un preţ de 71000 de euro. Un preţ mai mic decât în multe cazuri ale unor apartamente de două camere din Bucureşti.

Preţul unei case a scăzut faţă de anul trecut. „O construcţie este mai ieftină anul acesta. Anul trecut metrul pătrat construit costa undeva la 380 de euro metrul pătrat. Motivul scăderii este micşorarea preţului la manoperă, pe motiv că cererea este prea mică”, a precizat Ciprian Ana.


loading...