Este sănătos sau nu să dormi cu sutien noaptea

Majoritatea femeilor abia așteaptă să ajungă acasă și să scape de sutienul care a devenit incomfortabil după 8 ore de purtare, însă, există femei cărora le place să doarmă cu un sutien ușor pe timpul nopții. Există mitul potrivit căruia sânii se lasă din cauza purtării sutienului.

17 iun. 2015, 17:35
Este sănătos sau nu să dormi cu sutien noaptea

Dr. Amber Guth, chirurg și directorul la Breast Cancer Surgery Multidisciplinary Fellowship, este de părere că mitul conform căruia sutienul dăunează fermității sânilor este doar un mit și nimic altceva, scrie doctorulzilei.ro. „Sânii se lasă din cauza altor factori – alăptarea, sarcina, vârsta și gravitația”, spune acesta.

Dr. Linda Becker este de altă părere. „Uite care este logica mea. Sutienul este folosit pentru a menține sânii ridicați, de aceea după 8 ore de purtare sânii sunt mult mai ridicați decât atunci când am îmbrăcat prima oară sutienul. Rolul sutienului este de a menține sânii ridicați, de a oferi comfort„, spune medicul.

Conform lui Becker dacă sunteți cupa A sau B nu este nevoie. Unele femei acuză dureri de sâni în timp ce dorm deoarece au sânii mult mai mari. Sutienele fără cupe, din dantelă, moi care oferă puțin suport sunt recomandate pentru femeile care au sânii mari și se plâng de dureri de sâni în timpul nopții.

În concluzie, dormitul în sutien nu afectează sănătatea ci este doar o alegere.

Citeşte şi Porţi sutiene push-up? Te vei gândi de două ori după ce vei citi asta