Este scandal în opoziție! USR-iștii cer demisia lui Cătălin Drulă: „Chiar nu vă pasă că din partidul speranţă am ajuns partidul dezamăgire?!”

Europarlamentarul Vlad Gheorghe de la USR solicită demisia lui Cătălin Drulă. Totul a pornit în urma scandalului generat de declarațiile controversate ale Elenei Lasconi referitor la familia tradițională pe care ea o susține.

06 nov. 2023, 21:50
Este scandal în opoziție! USR-iștii cer demisia lui Cătălin Drulă: „Chiar nu vă pasă că din partidul speranţă am ajuns partidul dezamăgire?!”
Este scandal în opoziție! USR-iștii cer demisia lui Cătălin Drulă: „Chiar nu vă pasă că din partidul speranţă am ajuns partidul dezamăgire?!”

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a declarat luni, după decizia luată de partid de a o scoate pe Elena Lasconi de pe listele pentru alegerile europarlamentare, că atunci când cauţi USR azi, rezultatele sunt: „imaturitate politică”, „lipsa de viziune”, „lipsă de comunicare”. El a mai venit și cu alte acuzații grave, inclusiv cu cererea de demitere a lui Cătălin Drulă.

Citește și: Victor Ponta, reacție la scandalul USR – Elena Lasconi: „N-ai ce să cauți acolo, nu e locul tău, poate vrei să mergi la AUR” – EXCLUSIV

Scandal în USR: Vlad Gheorghe cere demisia lui Drulă

Vlad Gheorghe este foc și pară în urma deciziilor luate în cadrul partidului din care face parte. Conducerea USR a decis eliminarea Elenei Lasconi de pe listele pentru alegerile europarlamentare, după ce primărița de la Câmpulung a afirmat că a votat pozitiv la referendumul pentru familia tradițională.

„Cătălin Drulă, cine își asumă haosul ăsta? Cine plătește pentru bâlbâiala asta total neprofesionistă care a urmat numirii nestatutare pentru alegerile europarlamentare? Cine este responsabil pentru dezamăgirea pe care USR a provocat-o iar electoratului, pentru imaginea boțită de neprofesioniști care se joacă de-a partidul, de-a listele și candidații? Cine își pune demisia pe masă, președintele USR? Biroul Național? Gata, o postare pe pagină și schimbarea pozei de cover, asta înseamnă asumarea scandalului care ne-a adus IAR în atenția românilor, dar nu așa cum ar fi trebuit?

Suntem partid în opoziţie care NU creşte în opţiunile votanţilor când la putere se află o alianţă toxică pentru români. PSD şi PNL fac zilnic câte o nenorocire, cresc taxele şi impozitele, îşi bat joc de justiţie, eşuează iar cu intrarea în Schengen şi câte şi mai câte, iar USR face ştiri doar cu scandaluri interne şi procente staţionare în sondaje, în cel mai bun caz”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.

Europarlamentarul a mai adăugat: „Chiar nu vă pasă că din partidul speranţă am ajuns partidul dezamăgire?! Sunteţi mulţumiţi când cetăţenii ne numesc ”răul cel mai mic”, vă mândriţi cu aşa ”rezultate”? Citiţi vreodată comentariile şi mesajele oamenilor sau îi blocaţi, la fel cum faceţi cu cei care vi se opun sau vă pun întrebări în interiorul partidului? Fiţi foarte atenţi: pe votanţi nu îi puteţi suspenda sau exclude, EI sunt cei care exclud USR din opţiunile de vot. Aroganţa, autosuficienţa nu câştigă încrederea românilor. Treziţi-vă şi reveniţi la valorile USR, la misiunea cu care am spart blocada partidelor vechi şi corupte. Asta aşteaptă oamenii de la noi – vor să le dăm alternativa pe care le-am promis-o şi pe care nu o mai văd acum, cu tine, Cătălin Drulă şi cu cei cu care te-ai înconjurat la conducerea USR”, afirmă eurodeputatul, care a adăugat că a fost blocat pe toate grupurile de comunicare ale partidului, astfel că doar pe platformele de socializare își poate spune părerile public.

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit la Prima TV că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018: „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”. Ulterior, preşedintele USR Cătălin Drulă a anunțat că a avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia.

Ea a fost criticată atât de foşti colegi aflaţi acum la REPER, dar şi de colega sa de partid, Clotilde Armand, dar mai ales de fiica ei, Oana, care a anunțat pe Instagram că nu o mai susține din niciun punct de vedere pe cea care i-a dat viață: „Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment”, adăugând că este în „șoc total” și „dezgustată”.

Biroul Naţional al USR a luat act duminică seara de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, a anunţat formaţiunea într-un comunicat. USR mai spune că Elena Lasconi va continua să muncească pentru cetățenii din Câmpulung şi va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanţă în administrație.

Citește și: Elena Lasconi a divorțat de tatăl fiicei sale după doar 4 ani: ”Cu mintea de acum, aș fi divorțat a doua zi sau nu m-aș fi căsătorit deloc”