Este un cazino online sigur? Iată motivele pentru care să fii și mai vigilent pe viitor!

Este recomandat să ai cât mai multă grijă în ceea ce privește desfășurarea activității tale online, mai ales când este vorba de jocurile de noroc.

08 oct. 2021, 14:49
Este un cazino online sigur? Iată motivele pentru care să fii și mai vigilent pe viitor!

Mediul online este plin de oportunități, însă și de factori de risc. În ziua de astăzi, pe internet se realizează numeroase operațiuni oficiale, inclusiv transmiterea anumitor date personale, inclusiv tranzacții de bani sub formă de plăți sau depuneri. Odată cu creșterea și diversificarea serviciilor virtuale, au început să facă același lucru și pericolele, care se adaptează constant la noile tehnologii.

De aceea, este recomandat să ai cât mai multă grijă în ceea ce privește desfășurarea activității tale online, mai ales când este vorba de jocurile de noroc. Spre exemplu, doar cazinourile licențiate pot fi promovate, de exemplu lista aici; cele ilegale fiind “respinse” inclusiv de furnizorii de internet, deși mai pot apărea scăpări.

Ce este important să știi despre atestarea operatorilor online și offline

În industria gambling-ului, licența de funcționare este cel mai important criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere. Dacă un operator a reușit să obțină această certificare, el este urmărit îndeaproape de ONJN, pentru a nu se abate de la respectarea legislației în vigoare. De asemenea, mai înseamnă că are platforme stabile, că achită dările jucătorilor către stat și că datele personale și tranzacțiile utilizatorilor sunt criptate corespunzător.

Așadar, prin licența de funcționare, un cazino atestă că pune la dispoziția jucătorilor un loc sigur, fizic sau virtual, unde aceștia să își încerce norocul. Este foarte important să își desfășori activitatea pe o astfel de platformă, pentru că ea reprezintă suportul tehnic care va sta la baza viitoarelor tale experiențe.

De asemenea, un cazino licențiat are dreptul să îți ceară date personale și să impună verificarea lor prin procesul KYC. Aceste informații sunt necesare pentru a exista dovada faptului că ai vârsta peste 18 ani, dar și că nu ai un alt cont, la aceeași agenție. Deoarece sunt solicitate date precum CNP-ul, adresa, copie după un act de identitate, informații bancare și nu numai, trebuie ca ele să fie criptate cibernetic corespunzător, lucru garantat la un operator licențiat.

Riscurile la care te expui jucând la un cazino fără licență

Spre exemplu, dacă joci la o agenție ilegală, riști ca datele tale să fie furate, riști să îți fie folosite în scopuri rău-intenționate (ex.: furt de identitate, golirea conturilor bancare). În plus, chiar dacă poate nu se întâmplă asta, nu știi dacă dările către stat îți vor fi achitate, conform legii în vigoare. Astfel, te poți trezi că ai datorii până peste cap și că ești căutat pentru fraudă.

De ce să nu eviți aceste situații neplăcute, toxice, extrem de dăunătoare, mai ales dacă poți face asta foarte ușor?

Beneficiile de a juca la un cazino licențiat de ONJN

Unele persoane poate consideră că este mai avantajos să “scape” de taxele percepute de stat, de ANAF, așa că vor să joace ilegal. În primul rând, nu există nicio garanție în gambling, iar în al doilea rând, nu există nicio garanție că dacă ai noroc și câștigi, vei putea să-ți retragi câștigurile, la un cazino ilegal.

La un operator cu licență de funcționare, nu va fi nevoie să îți bați capul cu astfel de griji. Îți creezi cont, te bucuri de pachetul de bun venit, te distrezi și-ți încerci norocul. Indiferent de rezultate, datele tale sunt protejate, iar posibilele viitoare câștiguri îți aparțin, fără doar și poate.

De asemenea, la o agenție oficială, toate informațiile de care ai nevoie sunt făcute publice. Astfel, dacă ești atent la detalii și citești regulamentul, dar și secțiunea de Termeni și Condiții pentru jocuri, cadouri, nu vei avea surprize neplăcute.

Fă cele mai bune alegeri, având în vedere nu doar distracția de moment, ci și efectele actiunilor tale, pentru viitor.