Eşti însărcinată? Evită să iei paracetamol, aspirină sau antibiotice. Vezi de ce

Paracetamolul este folosit în mod curent pentru tratatea durerilor, iar cercetătorii neo-zeelandezi au descoperit că administrarea acestui tip de medicament în timpul sarcinii prezintă un risc pentru bebeluş de a suferi de ADHD.

30 sept. 2014, 14:14
Eşti însărcinată? Evită să iei paracetamol, aspirină sau antibiotice. Vezi de ce

Cercetarea, realizată de specialiştii Universităţii din Auckland, Noua Zeelandă, vine să susţină un studiu danez publicat în acest an care a descoperit o legătură între paracetamolul şi o serie de probleme de comportament.

Savanţii neo-zeelandezi au analizat datele obţinute în urma unui studiu efectuat pe 871 de copii europeni şi măsurat dificultăţile comportamentale şi simptomele de ADHD pentru copii cu vârsta între şapte şi 11 ani, potrivit descopera.ro.

Citeşte şi Antibiotice în sarcină. Care sunt permise şi pe care trebuie să le eviţi

Cercetătorii au analizat folosirea în timpul sarcinii a unor medicamente ca paracetamol, aspirină şi antibiotice, dar şi a medicametelor impotriva acidităţii gastrice.

Aproape jumătate dintre mamele copiilor din studiu luaseră paracetamol în timpul sarcinii, iar copiii acestor femei prezentau un risc mai mare de a dezvolta sindromul deficitului de atenţie şi alte probleme de comportament.

Studiul nu a beneficiat însă de date referitoare la persistenţa sindromului deficitului de atenţie şi în perioada pubertăţii, nici la informaţii referitoare la faptul că părinţii au suferit sau nu de ADHD.

Citeşte şi Simptome care trebuie să te îngrijoreze în timpul sarcinii