Ești nevoit să stai în casă? Iată câteva idei pentru a-ți petrece timpul

Pandemia poate genera tot felul de situații nedorite. De exemplu, te poți întoarce dintr-o țară aflată în zona roșie, caz în care ești nevoit să stai în carantină dacă nu ești vaccinat. Sau, mai rău, dacă intri în contact cu cineva infectat, ai putea decide să stai în casă câteva zile pentru a-i feri pe ceilalți.

27 ian. 2022, 09:58
Ești nevoit să stai în casă? Iată câteva idei pentru a-ți petrece timpul

O persoană obișnuită să fie mai tot timpul în mișcare suportă cu greu „arestul la domiciliu”, indiferent cât de mare este locuința. Pentru orice eventualitate, îți lăsăm aici o lisă cu lucruri pe care le poți face pentru ca zilele să treacă mai repede:

Citește o carte

Cu siguranță că există măcar o carte pe care ți-ai propus demult să o citești, dar nu ai avut timp. Ei bine, jumătatea plină a paharului dacă ești nevoit să stai în casă mai multe zile e că ai ocazia de a duce la bun sfârșit ce ai tot amânat.

Urmărește documentare

Poți folosi timpul liber în exces pentru a-ți crește gradul de cultură generală. Pe lângă citit, o altă cale de cunoaștere este vizionarea filmelor documentare, la televizor sau de pe internet. Slavă domnului, oferta este foarte generoasă. Trebuie doar să alegi domeniul de interes.

Ține un jurnal al gândurilor

O asemenea perioadă poate da naștere la tot felul de gânduri, unele negative, altele pozitive. Ar fi foarte interesant să notezi toate aceste gânduri într-un jurnal (preferabil scris de mână). Peste ani și ani, poate vei fi curios să îți reamintești „cum a fost în carantină”.

Fă un curs online

Nu fii supărat pentru că este nevoie să stai în casă. Gândește-te cum ar fi fost dacă nu ai fi avut Internet… Profită de timpul avut la dispoziție și înscrie-te la un curs online. Nu e niciun domeniu care să nu fie disponibil, de la programare la cooking.

Ține-ți mintea ocupată

E posibil să te încerce un sentiment de anxietate dacă nu îți ții mintea ocupată. Soluția este să îți provoci zi de zi creierul cu diverse jocuri, precum puzzle, cuvinte încrucișate, sudoku ș.a. Gândirea trebuie antrenată.

Meditează

Dacă este liniște în jur, rezervă măcar câteva minute pe zi pentru meditație. Conectează-te la propriile gânduri și mergi pe șirul lor. Poate că vei vedea viața dintr-o perspectivă nouă, care să îți deschidă porți noi.

Vezi ce mai fac rudele și foștii colegi

Sună-ți rudele cu care nu ai mai vorbit demult. După ce te pui la curent cu ce s-a întâmplat în neam (Cine s-a mai căsătorit? Cine are copil mic? Cine are un job nou?), vezi ce mai fac foștii colegi de școală sau de la muncă, în cazul în care ai pierdut contactul cu ei. Discuțiile te pot încărca cu energie pozitivă.

Fă ordine în casă

Este timpul pentru curățenie generală în casă, chiar dacă afară este cam frig pentru a ține ferestrele larg deschise. Poți să rearanjezi mobila și să cumperi online elemente decorative, cu care să schimbi atmosfera în locuință.

Pictează

Dacă ai veleități artistice, ar fi momentul potrivit să începi o carieră de pictor. Te poți distra fără nicio reținere. Până la urmă, arta este subiectivă. Tablouri abstracte, de neînțeles pentru unii, s-au vândut cu sute de mii de euro…

Specializează-te în Social Media

Se spune că nu exiști dacă nu ai cont pe rețelele de socializare. Tot ce faci poate fi promovat în acest mediu, așa că profită de timpul liber și învață să comunici cât mai eficient. Fiecare platformă are proprii algoritmi de funcționare.

Încearcă-ți norocul

Cu un buget mic, ai ocazia să îți încerci norocul într-un cazinou online. De fapt, nici nu îți trebuie bani. Găsești site-uri cu variante demo ale jocurilor de cazinou, după cum poți citi în Mrbit Casino review.

Fă sport

Ai grijă să nu stai prea mult timp pe loc, în fața calculatorului sau a televizorului. Fă cât mai multă mișcare. Dacă nu ai o bandă de alergat, fă exerciții de fitness, flotări, abdomene, stretching etc. După un antrenament serios, nu uita să te odihnești. Trebuie să ai bateriile încărcate atunci când te întorci la treabă.