Eşti părinte? Iată cum faci faţă colicilor bebeluşului

Dacă eşti la primul copil, a avea grijă de un nou-născut poate fi o misiune dificilă. Când bebe are colici, lucrurile devin frustrante şi tensionate în orice familie, aşa că nu te judeca prea aspru dacă te simţi copleşită.

08 apr. 2014, 20:14
Eşti părinte? Iată cum faci faţă colicilor bebeluşului

Oboseala (crizele de plans incep de obicei seara, cand tu deja esti extenuata), temerile inerente ca puiul tau are dureri, iar tu nu-l poti ajuta, toate aceste lucruri incep sa te afecteze si te fac sa pui la indoiala abilitatile tale de a-l ingriji. Nu te lasa deznadajduita: esti o mama buna, iar aceasta perioada dificila va trece in cele din urma.

Citeşte şi Viaţa de proaspătă mămică: Lucruri care ţi se întâmplă, dar nu vrei să le ştie şi alţii

Plansetele ce par sa nu se mai termine nu sunt neaparat un semn ca bebelusul tau resimte dureri. Daca are si alte simptome, cum ar fi febra, varsaturile sau diareea, ar fi indicat sa-l duci la medic pentru un consult, ca sa fii sigura ca nu e bolnavior. Totusi, de cele mai multe ori, pediatrul iti va spune ca nu exista o cauza aparte pentru crizele de plans, ci e vorba doar despre colici. Adevarul este ca nu exista un remediu miraculos pentru colici sau pentru plansetele copilului tau, insa poti incerca sa-l calmezi prin cateva metode simple si sa te rogi ca perioada aceasta sa treaca mai repede.

Cand micutul tau incepe sa planga necontrolat, respira adanc, numara pana la 5 (mai bine pana la 10) si ia la rand toate lucrurile de baza care i-ar putea provoca un disconfort: alapteaza-l, leagana-l si schimba-i scutecele, daca are nevoie.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Uleiul de cocos: Moduri în care îl poţi folosi pentru îngrijirea bebeluşului