În acest scop, este necesar să contactezi firma de foraje, pentru a efectua la un moment convenabil pentru ambele părți, o inspecție a zonei din apropierea casei, pentru forarea puțurilor, pentru a discuta dimensiunea optimă a puțului forat în funcție de debitul dorit și de resursele de apă disponibile. După inspecție, începe forajul puţului. Pentru a stabili debitul apei subterane, este recomandabilă o captare experimentală a apei.
Specialiștii firmei de foraje puturi Bucuresti au o vastă experiență în domeniul forajului la cheie. Experții firmei Tipfor garantează o abordare individual a fiecărui client, prețuri accesibile și servicii de foraje puțuri de înaltă calitate. De asemenea, astfel de servicii sunt oferite atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. Forarea puțurilor se face cu diferite diametre și adâncimi, și în toate tipurile de sol.
Foraje puțuri – Perioada optimă
Cel mai bine ar fi ca forajul puțurilor să se facă la sfârșitul verii – începutul toamnei, deoarece, în acest moment acviferele au un nivel mai scăzut. De asemenea, după ploi abundente, nu ar trebui să se facă foraje puțuri, deoarece dacă acviferul este peste nivelul obișnuit al apei, atunci pe vreme uscată de vară, puțul va fi gol. Atunci când se alege un loc pentru foraje puțuri, este important să se ia în considerare anumite caracteristici, cum ar fi, distanța de la fântână la toaletă să fie la o distanță de cel puțin opt metri. Trebuie să existe cel puțin trei metri față de fundația clădirii, cel puțin patru metri de anexele pentru animale și copaci și cel puțin un metru de alte clădiri. Este important să se respecte aceste cerințe.
Foraje puțuri – Avantaje
Avantajul puțurilor forate este că nu trebuie să fie cadastralizate. De asemenea, puțurile nu sunt supuse impozitării. Puțurile sunt de obicei forate mult mai adânc și prin urmare, apa din puț va fi cel mai probabil mult mai curată, iar probabilitatea ca aceasta să poată fi folosită pentru băut este și mai mare. Puțurile forate pot fi împărțite în două tipuri: foraje puțuri pe nisip (pentru primul acvifer) și foraje puțuri arteziene. Conform normelor, distanța de la puț la fosa septică ar trebui să fie de cel puțin 20 sau 50 de metri, în funcție de straturile de sol izolate unele de altele. De asemenea, este mai bine să se asigure o distanță de cel puțin șapte metri între casă și puț. Un puț forat pe nisip este recomandabil, dacă acviferul se află adânc și este costisitor de săpat. Înainte de a fora un astfel de puț, trebuie să te consulți cu specialiștii firmei de foraje puturi, în caz contrar existând posibilitatea de a nu găsi apă. De asemenea, este probabil ca apa din puțul de nisip să fie mai curată. Un puț artezian este situată într-un acvifer inferior, apa din el fiind mult mai curată decât dintr-o fântână de nisip și cu un debit mult mai mare.