Estonia îşi închide ambasada din Ungaria din motive de REORGANIZARE mai eficientă

Estonia îşi reorganizează reprezentarea diplomatică în Ungaria şi îşi va închide ambasada de la Budapesta la 30 septembrie, a anunţat guvernul din Tallinn, citat vineri de MTI, citată de Agerpres.

25 iul. 2014, 13:58
Estonia îşi închide ambasada din Ungaria din motive de REORGANIZARE mai eficientă

O declaraţie postată pe site-ul Ministerului de Externe eston joi seară explică faptul că ţara a decis să îşi reorganizeze reprezentarea în Ungaria şi să îşi închidă misiunea diplomatică de acolo. Va fi numit un ambasador nerezident în Ungaria, a adăugat declaraţia. ‘Comunicarea bună şi apropiată dintre Estonia şi Ungaria va continua în viitor, atât în cadrul Uniunii Europene, cât şi al NATO.

La Budapesta, Estonia îl are pe consulul general onorific Andras Bereczki. Activităţile Institutului Eston din Budapesta vor continua’, conform aceleiaşi surse. ‘Croaţia şi Slovenia, care sunt localizate în zona consulară din Ungaria, vor fi acoperite de acreditări comune din partea altor ambasade’, potrivit declaraţiei postate online.

Agenţia de presă chineză Xinhua a relatat joi că şeful diplomaţiei estone Urmas Paet a declarat într-o conferinţă de presă că serviciul pentru străinătate are nevoie de flexibilitate şi că este nevoie de deschiderea unor noi ambasade şi de închiderea altora deja existente din cauză că ‘bugetul nostru nu este nelimitat’.

Citeşte şi UDMR dezaprobă refuzul MAE de a autoriza deschidere a două birouri consulare ungare în România

În baza unor evaluări economice, a unor cifre legate de afacerile externe şi a unor sarcini consulare, s-a decis că ar fi oportună închiderea ambasadei din Budapesta şi folosirea resurselor disponibilizate în alte zone, a spus ministrul.

Ministrul ungar de externe Tibor Navracsics a anunţat la 17 iulie că Ungaria intenţionează să îşi închidă ambasada din Tallinn pentru a folosi banii contribuabililor în cel mai raţional mod. El a precizat că ambasada va fi unită cu ambasada ungară din Helsinki.