Estonia şi România sunt ţările cele mai îngrijorate de acţiunile provocatoare ale Rusiei

Senatoarea americană Deb Fischer, care a condus recent o delegație a SUA într-un turneu în mai multe țări din estul Europei, a declarat că Estonia și România s-au arătat extrem de îngrijorate în legătură cu acțiunile provocatoare ale Rusiei, demonstrate în special în conflictul din Ucraina, a informat miercuri Nebraska Radio Network.

04 iun. 2015, 12:11
Estonia şi România sunt ţările cele mai îngrijorate de acţiunile provocatoare ale Rusiei

‘În special Estonia și România au fost foarte îngrijorate’, a spus Fischer. ‘Am vorbit despre NATO și rolul pe care Alianța Nord-Atlantică îl are în aceste țări și despre răspunsul pe care NATO l-ar oferi dacă ar exista anumite măsuri luate de Rusia împotriva acestor țări, care sunt într-adevăr în prima linie acolo’, a spus senatoarea republicană.

Deb Fischer a afirmat că delegația, din care au făcut parte mai mulți senatori și un membru al Camerei Reprezentanților, a vizitat mai multe țări din fostul bloc comunist aflat înainte de 1989 sub controlul Uniunii Sovietice, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Jens Stoltenberg afirmă că Rusia NU este o AMENINŢARE imediată pentru ţările NATO

‘Ne-am întâlnit cu premierii lor, cu miniștrii Apărării și le-am ascultat punctele de vedere și, în cea mai mare parte, temerile cu privire la vecinul lor Rusia’, a declarat Deb Fischer, care este membră a Comisiei pentru Forțele Armate din Senatul SUA.

Fisher a precizat că delegația Congresului SUA a discutat totodată despre îngrijorările privind securitate regională, inclusiv securitatea cibernetică și apărarea antirachetă.