Etichetele sticlelor de vin se modifică. Parlamentul European elimină referirile la cancer

Parlamentul European vrea să modifice etichetele sticlelor de vin, eliminând referirile la cancer. Reprezentanţii insituţiei spun că există o diferenţă mare între consumul dăunător şi cel moderat de băuturi alcoolile.

17 feb. 2022, 13:31
Etichetele sticlelor de vin se modifică. Parlamentul European elimină referirile la cancer

Etichetele sticlelor de vin se modifică. Decizia a fost luată de Parlamentul European. Printre modificări se află eliminarea referirilor la cancer.

Etichetele sticlelor de vin se modifică

Raportul privind planul de acţiune împotriva cancerului, aprobat marţi seară de Parlamentul European, a suferit câteva modificări, transmite Rainews, citată de Adevărul.

Citeşte şi Preţurile alimentelor s-ar putea tripla în primăvară. Avertismentul sumbru al producătorilor agricoli: Va fi un efect atât de mare, de necontrolat

De pe etichetele sticlele vinurilor a fost eliminată referirea la avertismentele de sănătate, fiind introdusă invitația de îmbunătățire a etichetării băuturilor alcoolice prin includerea de informații privind consumul moderat și responsabil de alcool.

„Parlamentul European salvează aproape zece mii de ani de istorie a vinului, ale căror primele urme în lume au fost identificate în Caucaz, în timp ce în Italia există descoperiri în Sicilia încă din anul 4100 î.Hr.

Echilibrul nutrițional trebuie căutat între diferitele alimente consumate în alimentația zilnică și cu siguranță nu condamnând produsul specific. În plus, aceasta este o orientare inconsecventă cu sprijinul acordat de prevedere dietei mediteraneene, considerată un model alimentar sănătos și benefic pentru prevenirea multor boli, inclusiv cancerul, dar care se bazează și pe consumul echilibrat al tuturor alimentelor, începând de la de la paharul de vin la mese”,spune Ettore Prandini, președintele Asociaţiei Coldiretti.

Acesta a mulţumit parlamentarilor italieni pentru munca în echipă condusă pentru apărarea unui sector în valoare de 12 miliarde în cifră de afaceri, din care 7,1 miliarde la export și care, conform analizei Coldiretti, oferă locuri de muncă, direct sau indirect, la 1,3 milioane de persoane.

Citeşte şi Experții avertizează! Două pahare de vin pot avea mai multe calorii decât un hamburger. Mare atenție ce consumați!