Etna a erupt din nou, a fost emisă o alertă VIDEO

Etna, cel mai activ vulcan din Europa, a erupt din nou vineri seară, când jeturi de lavă incandescentă au iluminat cerul nocturn în proximitatea oraşului Catania de pe insula italiană Sicilia

01 dec. 2023, 22:05
Etna a erupt din nou, a fost emisă o alertă VIDEO

Şuvoaie de lavă fierbinte au coborât pe panta sud-estică a vulcanului italian. Etna este cel mai înalt vulcan din Europa şi se află într-o stare constantă de activitate începând din anul 2013.

VIDEO Aeroportul din Catania a fost închis după erupţia vulcanului Etna
A fost emisă o alertă în ceea ce priveşte cursele aeriene, însă Aeroportul Internaţional Vincenzo Bellini din Catania nu este afectat de această activitate vulcanică, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa.

Etna erupe odată cu prima zăpadă
În timp ce toți ochii sunt ațintiți asupra activității vulcanice din Islanda, Muntele Etna din Italia a erupt din nou, creând o scenă inedită în mijlocul unui mediu înzăpezit.

Iarna a sosit și pe Muntele Etna. Cenușa întunecată de pe versanții vulcanului au fost acoperite în alb, în timp ce din craterul de sud-est, lava curge neîncetat de câteva zile.

Vulcanul Etna a luminat cerul cu explozii. Imagini ireale create de lava topită VIDEO
Aceste imagini splendide conturează un tablou captivant al frumuseții sălbatice a acestui vulcan. Fluxurile de lavă care au fost eliberate în timpul ultimului paroxism din 12 noiembrie nu s-au răcit complet, iar zăpada nu a reușit să se așeze pe ele și au rămas de culoare închisă.

Activitatea stromboliană semnalează faptul că cel mai activ vulcan din Europa, după o perioadă de inactivitate de mai multe luni, își face din nou simțită prezența.