EUCALIPTUL, beneficii pentru sănătate

Eucaliptul se regaseste in peste 700 de specii diferite, majoritatea fiind localizate in Australia si Noua Zeelanda, dar si in Asia. Datorita utilizarii raspandite, a fost naturalizat si exportat si in zonele temperate din jurul lumii. Toate speciile de eucalipt au frunzele acoperite de ulei, de unde deriva cele mai multe proprietati binefacatoare sanatatii.

16 apr. 2015, 07:33
EUCALIPTUL, beneficii pentru sănătate

Uleiul de eucalipt este cel mai folositor produs al copacului, dar si scoarta si frunzele sunt pretuite in anumite culturi. Ceaiul de eucalipt este foarte popular pentru vindecarea anumitor afectiuni. Popularitatea eucaliptului in diferite forme este intecontestabila, deoarece ofera importante beneficii pentru sanatate. Iata cateva dintre ele.

Eucalipt pentru sanatatea sistemului respirator

Fruzele si uleiul de eucalipt au fost folosite timp de multe generatii ca un panaceu pentru probleme respiratorii, iar ingredientele active actioneaza ca un expectorant natural, ajuta la eliminarea excesului de mucus din sinusuri si tractul respirator, inlaturand raspandirea bacteriilor si altor agenti patogeni.

In ceea ce priveste bronsita, raceala si simptomele de gripa, frunzele si extractul de eucalipt sunt adesea recomandate pentru cei ce cauta remedii din plante, complet naturale, pentru aceste afectiuni.

Eucalipt pentru intarirea sistemului imunitar

Efectele puternice ale ceaiului de eucalipt sunt studiate intens si in afara de impactul direct asupra sistemului respirator, este recomandat pentru a proteja organismul de o varietate de infectii bacteriale, inclusiv E. coli si candida albicans.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi AUR ÎN COPACI: Eucaliptul australian captează metalul rar din sol şi îl acumulează în frunze