Eugen Huţu, fostul patron de la Foresta Suceava, a murit la Spitalul Elias. Rămâne în istoria fotbalului cu revenirea de la 0-4 la 5-4 în celebrul meci cu Dinamo

Eugen Huţu a murit. Fostul patron de la Foresta Suceava avea 72 de ani, iar de ceva vreme avea probleme de sănătate. În ultima perioadă a fost internat la Spitalul “Elias”.

16 dec. 2022, 23:37
Eugen Huţu, fostul patron de la Foresta Suceava, a murit la Spitalul Elias. Rămâne în istoria fotbalului cu revenirea de la 0-4 la 5-4 în celebrul meci cu Dinamo

Eugen Huţu a murit. Fostul patron de la Foresta Suceava avea 72 de ani.  Anunţul decesului lui Eugen Huţu a fost făcut de Marin Barbu, fostul antrenor de la Foresta.

“S-a stins din viață Eugen Huțu, omul care a patronat Foresta Suceava. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a scris Marin Barbu pe reţeţele de socialiazare.  „Dumnezeu să-l odihnească cu drepții”, a scris şi Mihai Stoica.

Doliu în sportul românesc. Federaţia de Rugby anunţă moartea unuia dintre jucătorii legendari ai ţării noastre

Eugen Huţu era patronul echipei la meciul care a intrat în istoria fotbalului românesc. Foresta a câştigat în faţa lui Dinamo cu scorul de 5-4, deşi a fost condusă cu 4-0.

La 2-0 am plecat de la stadion şi le-am transmis băieţilor că-i belesc. Apoi nu-mi venea a crede. Dumnezeu a fost sucevean”, a spus Eugen Huţu la acel moment, conform fanatik.ro. „Dumnezeu să-l odihnească cu drepții”, a fost reacția lui Mihai Stoica.

Acuzat de evaziune fiscală, Eugen Huțu a părăsit Foresta în 2002 și a luat în remorcă gradenele și barele porților.

„Suceava nu va mai avea nici peste 10 ani fotbal de primă ligă”, a tunat Huțu, la vremea respectivă.

Fost jucător la Foresta, Marius Păcurar și-a adus aminte recent de marea victorie cu Dinamo și de faptul că Eugen Huțu a promis o primă la pauză, de teama că echipa sa va fi spulberată de Dinamo.

Fost coleg cu Miodrag Belodedici, câştigător al Cupei Campionilor în 1990, cu Steaua Roşie Belgrad, Sinişa Mihajlovici s-a stins la 53 de ani

În cele din urmă, formația din Suceava a marcat nu mai puțin de cinci goluri în repriza secundă, izbutind să revină fabulos, de la 0-4.

„Și să vrei și nu poți să uiți acel meci. A fost cel mai nebun meci în care am jucat în carieră. Și am și marcat, am dat și două pase de gol. Poate zece vieți dacă ai trăi nu ți se întâmplă să mai joci un astfel de meci. Așa a vrut Dumnezeu să se întâmple și așa s-a întâmplat. Îmi aduc aminte că la pauză, patronul Eugen Huțu ne-a promis o primă de 500 de dolari ca să nu mai primim gol. Era 3-0 pentru Dinamo la pauză și după ce am intrat pe teren Marius Niculae parcă a făcut 4-0. Am zis Doamne, să vezi că ne umple coșul cu mingi! Și după minutul 62 am revenit.

Mulți spun că a fost un meci aranjat, dar nu avea cum să fie aranjat. Și Mister Cornel Dinu a avut o declarație care spune totul. Și să vrei să aranjezi un meci de la 4-0 și n-are cum să-ți iasă. După meci, titularii parcă au luat atunci o primă de 2.000-2.500 de dolari de la domnul Eugen Huțu. Erau bani mulți atunci. Puțini față de ce bani sunt acum, dar atunci erau bani mulți”, a declarat pentru ProSport Marius Păcurar.