Eugen Neagoe a fost externat miercuri. Antrenorul lui Dinamo a fost operat marţi seara la Floreasca

Antrenorul luio Dinamo, Eugen Neagoe (51 ani), a fost externat după ce a suferit un infarct miocardic în timpul partidei cu Universitatea Craiova (0-2), de duminică seara.

24 iul. 2019, 12:03
Eugen Neagoe a fost externat miercuri. Antrenorul lui Dinamo a fost operat marţi seara la Floreasca

Marţi seară, medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au decis să-i implanteze un defibrilator permanent, pe care antrenorul îl va purta restul vieţii. Este un dispozitiv micuţ, de nici 3 centrimetri care este prins subcutanat şi al cărui rol este de a reacţiona imediat dacă apare un nou incident şi inima nu mai funcţionează corect.

Un astfel de defibrilator evită episoadele de genul celor suferite de Neagoe, când pe fondul unui consum exagerat de tutun şi cafea, dar şi al stresului din ultima perioadă la Dinamo, inima nu i-a mai funcţionat normal. Defibrilatorul (ICD) este un dispozitiv electronic care monitorizează permanent ritmul inimii. Atunci când detecteaza un ritm cardiac rapid, anormal, descarca energie la nivelul muşchiului inimii, ceea ce face ca inima sa revina la ritmul normal.

Miercuri, în jurul orei 13:00, Eugen Neagoe a fost externat, pe o ieşire lăturalnică, acolo unde a fost aşteptat de membrii familiei, după cum transmite Digi Sport.