Eugen Nicolăescu, despre accidentul din Apuseni: Operaţiunea medicală a fost coordonată de Raed Arafat VIDEO

Inspectoratul pentru situatii de urgenta trebuia sa anunte ce se intampla cu ranitii din accidentul aviatic. Este declaratia facuta de ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu, citat de România TV.

30 ian. 2014, 15:37
Eugen Nicolăescu, despre accidentul din Apuseni: Operaţiunea medicală a fost coordonată de Raed Arafat VIDEO

Eugen Nicolăesu a relatat astăzi că se afla la Guvern în momentul în care a avut loc tragedia aviatică şi că a aflat totul printr-un sms.

Ministrul susţine ca operaţiunea medicală a fost coordonată de Raed Arafat, care se afla în Ungaria. Secretarul de stat a dat asigurări că el a preluat coordonarea activităţii de salvare. Eugen Nicolaescu a vorbit şi despre neputinţa celor din minister, în momentul căutărilor.

„Cred ca la 5-10 minute dupa ce s-a intamplat, m-a informat, printr-un sms, profesorul Radu Deac, directorul agentiei de transplant. El mi-a spus că avem informatii ca este posibil ca avionul sa se fi prabusit sau sa fi aterizat fortat. Intre timp, s-a vorbit la Cluj, am asigurat cele 7 echipe de garda pentru ca erau şapte raniti şi sa poata sa intervina. Raed mi-a comunicat ca a stabilit coordonator pe fiecare masina de ambulanta, pe fiecare masina SMURD. Am luat decizia ca Ministerul să nu facă nicio comunicare, pentru ca nu era problema din partea noastra, ci era datoria IGSU sa comunice cand gasea ranitii”, a spus ministrul.

Ministrul a mai spus că nu avea niciun fel de atribuţie pentru a interveni în cazul rănilţilor şi că sentimentul a fost unul de neputinţă.

VEZI SI:

Raed Arafat, despre postul de secretar de stat în MAI: O oportunitate căreia nu puteam să-i spun nu