Eugen Nicolăescu: Reacţia CNAS faţă de numirea lui Duţă este exagerată

Eugen Nicolăescu a declarat la România TV că reacţia CNAS faţă de numirea lui Duţă este exagerată, nefiind potrivită pentru o instituţie publică. CNAS consideră că numirea lui Lucian Duţă în Consilul de Administraţie este o gafă a preşedintelui, "specifică organizaţiilor mafiote".

12 iun. 2013, 16:24
Eugen Nicolăescu: Reacţia CNAS faţă de numirea lui Duţă este exagerată

„CNAS este autonomă şi nu se subordonează Ministerului Sănătăţii. Este exagerată reacţia, nu este potrivită pentru o instituţie publică. Cei de la CNAS ar fi trebuit să fie ponderaţi şi să se refere la felul în care îşi fac datoria faţă de cetăţeni. Trebuie să descurajăm excesele de limbaj şi atitudine”, a declarat Eugen Nicolăescu la România TV.

Ministrul Sănătăţii a precizat că conducerea CNAS poate să decidă orice poziţie doreşte, dar trebuie să fie conformă cu legea. „În acest moment, CNAS trebuie să fie o instituţie care funcţionează în gestionare corectă a banului pentru pacienţi”, a mai spus Nicolăescu.

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) consideră numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al instituţiei „o gafă” a administraţiei prezidenţiale, „specifică organizaţiilor mafiote”, şi ameninţă că, până la retragerea acesteia, CA nu se va întruni.

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă drept membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din partea Administraţiei Prezidenţiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisă în data de 10 iunie.

Contactat de Mediafax, Lucian Duţă a declarat că a acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul.