Eugen Teodorovici deschide uşa angajărilor la stat, fără examen. Ce anunţ a făcut ministrul Finanţelor

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a reafirmat sâmbătă că a propus angajarea fără concurs la stat, în sectoarele care ţin de ministerul pe care îl conduce, a absolvenţilor de facultăţi cu profil economic, pentru a întineri sistemul şi a schimba mentalităţile.

17 aug. 2019, 14:46
Eugen Teodorovici deschide uşa angajărilor la stat, fără examen. Ce anunţ a făcut ministrul Finanţelor

Nu e suficientă o lege pentru a schimbă un sistem. Este nevoie de oameni tineri (…) Mecanismul să fie ca orice facultate de profil economic acreditată, toți cei care sunt absolvenți cu o medie decentă să poată intra în sistemul de finanțe„, a afirmat Eugen Teodorovici.

Citeşte şi Ministrul Finanţelor, anunţ important despre banii românilor din diaspora. Cum vor scăpa de taxe

Acesta susține că, deși fără examen, este nevoie de o medie școlară minima de 8. „Să între în sistem fără acel examen. Stau șase luni, după care se face o analiză și dacă a corespuns cerințelor, să rămână în sistem„, a mai declarat ministrul, care a adăugat că trebuie astfel înlocuite cele 2.500 de persoane care ar urmă să se pensioneze.

Este o deschidere, nu e nicio diferență, orice tânăr care a absolvit o școală de profil economic, chiar dacă a plecat din România, se poate întoarce, se poate încadra este aceeași deschidere„, a adăugat Teodorovici.