Eugen Teodorovici este categoric: Nu demisionez. I-am spus lui Ciolacu că Dăncilă nu merită să iasă pe uşa din dos

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat că s-a văzut luni cu Marcel Ciolacu la Parlament și i-a comunicat că Viorica Dăncilă nu merită „să iasă pe ușa din dos” de la șefia PSD, fiindcă CEx a votat-o să fie candidat la prezidențiale. El a mai spus că nu va demisiona din funcția de președinte executiv al PSD.

25 nov. 2019, 21:08
Eugen Teodorovici este categoric: Nu demisionez. I-am spus lui Ciolacu că Dăncilă nu merită să iasă pe uşa din dos

„Nu poți să fi mulțumit de ce s-a întâmplat la PSD. Pot să spun că sunt dezamăgit, dar nu luați vis a vis de scor neapărat. Am să spun în următoarele zile (întrebat față de cine e dezamăgit – n.r.). O dezamăgire pe care o am și am să o spun în mod public. Știți că spunea la un moment dat în Parlament, în Comisia în care domnul Cîțu a fost acolo audiat, am avut formularea mea directă pe care am spus-o dinainte să o interpreteze unii. Am spus că îmi doresc foarte mult ca în România să nu mai existe în politică oameni fără caractere și fără principii”, a afirmat Eugen Teodorovici, luni, la Antena 3.

Întrebat dacă își va da demisia, în care că social-democrații din tabăra lui Marcel Ciolacu i-o vor cere, Eugen Teodorovici a spus că nu.

„Nu. Aici să fie lucrurile și mai clare. Azi am fost și eu la domnul Ciolacu, la Parlament, la dânsul la birou. Era normal să o fac. Am avut o discuție telefonică cu dânsul. Dânsul m-a sunat de dimineață. Am spus că vin, desigur. Pot să vă spun ceva și din acea discuție scurtă, pentru că dânsul a plecat la discuția cu doamna președinte. Am spus câteva lucruri, cum ar fi: în primul rând această femeie, hai să spunem așa, femeie președintele partidului astăzi, nu merită să iasă pe ușa din dos, pentru că până una alta CEx-ul a votat-o să fie candidatul partidului la prezidențiale, cu două sau trei excepții”, a explicat fostul ministru de Finanțe.

Acesta a adăugat că toată lumea și-a făcut poze cu Viorica Dăncilă în vizitele ei prin țară și că nimeni nu a ridicat până în prezent problema strategiei de campanie a PSD, în ședințele Comitetului Executiv al partidului.

„Doi la mână. De fiecare dată când a fost invitată în teritoriu, dânsa a mers în teritoriu și a onorat orice fel de solicitare. Toți și-au făcut poze cu dânsa. CEx-urile pe care le-am avut noi la partid nu au ridicat în discuție că strategia de campanie sau că orice altceva din campania pe care PSD a dus-o ar fi greșit sau să se recomande ceva de îndreptare. Absolut nimic. Cred că dânsa și-a asumat în momente grele ale partidului o poziție destul de sensibilă și mai ales o răspundere foarte mare”, a conchis Teodorovici.

Citeşte şi: Puci în PSD: Viorica Dăncilă îşi va anunţa demisia marţi. Marcel Ciolacu – şef interimar, flancat de 5 preşedinţi executivi

Zilele Vioricăi Dăncilă la conducerea PSD după eşecul la prezidenţiale par numărate. Cu o zi înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, unul dintre liderii importanţi al PSD care au criticat-o dur pe şefa social-democraţilor, i-a convocat la Bucureşti pe greii partidului. Potrivit unor surse citate de România TV, Marcel Ciolacu i-ar fi cerut lui Dăncilă să demisioneze de la conducerea PSD. Liderul PSD Buzău ar vrea să preia conducerea interimară a PSD până la organizarea unui congres, la care desigur speră să fie ales preşedinte al PSD. Viorica Dăncilă îşi va anunţa marţi retragerea din funcţia de preşedinte al PSD, transmite România TV.


loading...
Partenerii noștri