Eugen Teodorovici îi ia locul lui Darius Vâlcov. Cum a răspuns la întrebarea dacă el colecţionează ceva VIDEO

Eugen Teodorovici a fost nominalizat de către Victor Ponta pentru postul de ministru al Finanţelor, în locul lui Darius Vâlcov. Actualul ministru al Fondurilor Europene a fost întrebat de un jurnalist dacă el colecţionează ceva, având în vedere că fostul ministru s-a dovedit un pasionat colecţionar de tablouri, descoperit însă de DNA.

27 mart. 2015, 14:30
Eugen Teodorovici îi ia locul lui Darius Vâlcov. Cum a răspuns la întrebarea dacă el colecţionează ceva VIDEO

După ce Victor Ponta a anunţat, vineri, că l-a propus pe Eugen Teodorovici pentru postul de ministru al Finanţelor, acesta a fost întrebat de un ziarist dacă el colecţionează ceva.

L-am întreba pe ministrul Teodorovici dacă şi ce colecţionează, pentru că suntem în România în care, domnule ministru… mai bine declaraţi acum dacă şi ce colecţionaţi„, a spus jurnalistul.

Premierul Victor Ponta, după câteva secunde de ezitare, i-a spus, zâmbind, lui Teodorovici: „Nu, nu cădea în capcană din prima!”.

Teodorovici, la rândul său, a răspuns că tot ceea ce deţine este prezentat în declaraţia sa de avere.
 
„Am totul în declaraţia de avere. Acolo e tot ce am, altceva nu”, a spus noul ministru al Finanţelor.

Victor Ponta l-a completat, râzând,”spune «Maşinuţe !»” şi a ieşit din sală.

În declaraţia de avere, depusă în 2013, Teodorovici consemnează că nu are tablouri, obiecte de artă sau bijuterii care să depăşească 5.000 de euro.

CITEŞTE ŞI Eugen Teodorovici, propus ministru de Finanţe. Marius Nica preia Fondurile Europene

Darius Vâlcov a demisionat din postul de ministru al Finanţelor, după ce a fost pus de DNA sub urmărire penală.

La percheziiţile de joi, procurorii au găsit în jur de 100 de tablouri în patru locaţii din Bucureşti şi judeţul Olt, la patru persoane de încredere ale lui Darius Vâlcov. Unele tablouri au fost ascunse sub paturi, în dulapuri, altele zidite în pereţi.de mare valoare.

Printre operele de artă achiziţionate de Darius Vâlcov, procurorii au găsit şi tablouri de Corneliu Baba, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Pablo Picasso, Auguste Renoir şi Gheorghe Petraşcu. Potrivit procurorilor, Darius Vâlcov voia să-şi deschidă o galerie de artă în Bucureşti.

Procurorii au ajuns la concluzia că Darius Vâlcov nu era un mare cunoscător de artă, dar prin investiţia făcută a identificat o posibilitate de a ascunde provenienţa banilor cu care le-a achiziţionat.

Potrivit anchetatorilor, tablourile au fost achiziţionate de la două case de licitaţii din Bucureşti, cele mai multe de către Lucian Şuşală, iar operele de artă urmau să fie expuse spre vânzare într-o galerie de artă pe care Darius Vâlcov urma să o deschidă la Bucureşti. Surse din cadrul anchetei, citate de România TV, au declarat că Darius Vâlcov luase şi în spaţiu în Bucureşti şi începuse să-l amenajeze, dar cercetările procurorilor l-au determinat să ascundă tablourile la patru persoane de încredere.

Aceste tablouri se adaugă bunurilor găsite anterior într-un seif și atribuite tot lui Vâlcov: 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur în greutate totală de trei kilograme, un tablou inscripționat „Renoir”, un tablou inscripționat „Jean Cocteau” și o pictură pe lemn inscripționată „Aurel Acasandrei”.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis joi ca fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov să fie cercetat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.