Eugen Teodorovici: România va începe în acest an implementarea fondurilor pentru perioada 2014 – 2020

România va începe în acest an implementarea fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2014 - 2020, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat de presă, potrivit Agerpres.

19 nov. 2014, 19:15
Eugen Teodorovici: România va începe în acest an implementarea fondurilor pentru perioada 2014 – 2020

Ministrul a efectuat miercuri o vizită oficială la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului Afaceri Generale dedicată politicii de coeziune.

„Fondurile europene structurale şi de investiţii sunt principalul instrument de combatere a efectelor crizei economice şi de menţinere a creşterii sustenabile în Europa. În cadrul dezbaterii am subliniat că trebuie depuse toate eforturile pentru a simplifica procedurile de implementare a fondurilor europene şi pentru a multiplica efectul acestora în economie”, a spus Teodorovici, după după participarea la reuniune.

Ministrul a precizat că în cadrul reuniunii s-a discutat şi despre extinderea eligibilităţii cheltuielilor efectuate în perioada de programare 2007 – 2013.

„Această idee este susţinută de Slovacia, dar beneficiază şi de sprijinul altor state membre. În ceea ce priveşte perioada de programare 2014 – 2020, având în vedere constrângerile bugetare, trebuie să luăm măsuri urgente pentru a începe, cât mai repede, implementarea fondurilor alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020. Mizăm pe răspunsurile prompte ale Comisiei Europene pe marginea programelor operaţionale prin care România urmează să atragă fondurile alocate. România va începe în acest an implementarea fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020”, a mai spus Teodorovici.

Potrivit sursei citate, în cadrul reuniunii au fost discutate două subiecte importante, respectiv adoptarea concluziilor Consiliului cu privire la Raportul nr. 6 referitor la coeziunea economică, socială şi teritorială, şi rolul politicii de coeziune în implementarea Strategiei Europa 2020.