Eugen Teodorovici se retrage din cursa internă pentru alegerile prezidenţiale

Publicat: Duminică, 21 Iulie 2019 22:08 // Actualizat: Duminică, 21 Iulie 2019 22:44 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, îi critică pe membrii partidului care prezintă public ce nu au prezentat în forurile de conducere ale formaţiunii. "Sunt foarte multe ieşiri care, până să se întâmple ce s-a întâmplat cu preşedintele partidului, nu am auzit la şedinţe pe cineva să fie atât de vocal. Era linişte", afirmă Teodorovici. Referitor la o eventuală candidatură la preşedinţie a Gabrielei Firea, el spune că, "dacă o desemnează CEX-ul foarte bine, să meargă dânsa şi toţi o susţinem pe dânsa", precizând că el a renunţat la ideea unei candidaturi.

"Mă uit la ai mei colegi cu funcţii de conducere de ani de zile care prezintă în mod public ceea ce nu au prezentat în forurile de conducere din partid. (...) Dacă o desemnează CEX-ul foarte bine, să meargă dânsa şi toţi o susţinem pe dânsa. Discutăm în partid, spuneţi ce aveţi de spus şi punct. Sunt foarte multe ieşiri care, până să se întâmple ce s-a întâmplat cu preşedintele partidului, nu am auzit la şedinţe pe cineva să fie atât de vocal. Era linişte", a spus Teodorovici, duminică seară, la Antena 3, ca răspuns la declaraţiile recente ale Gabrielei Firea.

El a mai spus că "se face politică în interiorul partidului" şi că marţi, la Comitetul Executiv Naţional, cine mai doreşte "îşi menţine sau nu dorinţa de a candida şi se încheie discuţia vizavi de...".

"Odată decizia luată, să nu mai avem stânga-dreapta", a completat Teodorovici.

Întrebat dacă îşi menţine candidatura, el a răspuns: "nu", adăugând că marţi îşi va exprima votul în CEX.

Teodorovici l-a criticat şi pe primarul sectorului 3, despre care a spus că "a fost de faţă” la luarea unor decizii şi abia acum spune ce îl nemulţumeşte: "Sunt foarte mulţi colegi care amestecă lucrurile, o iau personal. Nu trebuie să schimbăm relaţia de prietenie dacă decizia în partid este aceasta, în care tu nu eşti inclus".

"După alegeri nu am văzut vreun lider al partidului care să fie convins că putem cştiga preşedinţia. Uşor, uşor au început să prindă curaj. (...) Cu astfel de tabere, discuţii în afara partidului nu cred că ne ajută”, a mai spus Teodorovici.

El a adăugat că marţi în CEX se vor prezenta rezultatele sondajelor de opinie comandate de partid, acestea urmând a fi prezentate de către cei care au realizat cercetările sociologice şi care vor şi răspunde întrebărilor celor din partid.

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, spune că partidul trebuie să se schimbe "în interior" şi trebuie să redea încrederea oamenilor. "Sunt discuţii în partid, sunt semne de întrebare, dar sunt foarte multe organizaţii care au luat decizia de a sprijini la preşedinţie pe doamna prim ministru, pe doamna preşedinte Dăncilă. (..) Nu este suficient ca PSD-ul să se regrupeze. Trebuie să se schimbe în interior", afirmă Teodorovici.

 
 "Clasa politică nu se va reforma în România până când PSD-ul nu se va reforma. Văd colegi care se sperie de această noţiune, de a reforma. (...) ţin foarte mult la chestiunea aceasta”, a afirmat Teodorovici duminică seară, la Antena 3.

Întrebat care va fi mesajul PSD pentru scrutinurile care urmează, Teodorovici a spus că îşi doreşte o îmbunătăţire, nu doar în politică, ci şi în administraţia publică.

"Este un partid mare care a avut un scor foarte mare în 2016 şi a trecut prin ce a trecut. Şocul trăit de toţi din PSD... o situaţie extrem de dificilă. Noi trebuie să redăm încrederea. Sunt discuţii în partid, sunt semne de întrebare, dar sunt foarte multe organizaţii care au luat decizia de a sprijini la preşedinţie pe doamna prim ministru, pe doamna preşedinte Dăncilă. (..) Nu este suficient ca PSD-ul să se regrupeze. Trebuie să se schimbe în interior. Oamenii să înţeleagă nu că schimbă părul şi năravul nu", a spus Teodorovici.

El a afirmat că este o greşeală faptul că unii din PSD au evitat să mai pronunţe numele lui Dragnea, adăugând că acesta trebuie "asumat" de către PSD.

"Membrii conducerii partidului, toţi care au fost la aceeaşi masă împreună au decis, împreună au făcut şi bune şi rele. Trebuie să fim foarte deschişi şi sinceri faţă de cetăţeni. Trebuie să lăsăm în partid discuţiile libere, să acceptăm dezbaterile. Această strategie de campanie se va stabili odată cu ce se va decide la Congres în 3, va fi o strategie calată pe acel candidat", a spus Teodorovici.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri prezidenţiale Eugen Teodorovici PSD
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H