Eugen Teodorovici: Stadionul din Alexandria nu se justifică. Declaraţiile lui Mişa ar trebui sancţionate de ASF

Stadionul din Teleorman, pentru care ministrul Dezvoltarii vrea sa aloce 12 milioane de euro, nu se justifica, afirma senatorul PSD Eugen Teodorovici, consilier al premierului Tudose. In plus, acesta a lansat mai multe critici la adresa unor ministri, colegi de partid.

14 iul. 2017, 10:37
Eugen Teodorovici: Stadionul din Alexandria nu se justifică. Declaraţiile lui Mişa ar trebui sancţionate de ASF

Invitat joi seara la Digi24, Eugen Teodorovici a fost intrebat despre cele 12 milioane de euro pe care ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, vrea sa le investeasca intr-un stadion din judetul natal al liderului PSD Liviu Dragnea.

„Nu se justifica”, a comentat Eugen Teodorovici, fost ministru de Finante in Guvernul Ponta.

Teodorovici spune ca „nu are nimic cu cei care sustin sportul, fotbalul”, dar pe de alta parte este „convins” ca erau alte lucruri la nivel national pe care ministrul Shhaideh putea sa le faca cu banii respectivi.

El a dat ca exemplu amenzile pe care Romania le va plati din cauza „pe neconformare pe apa, canal si deseuri”, care se ridicau in 2015 la circa 30 de miliarde de euro, dar a aratat si catre infrastructura proastra sau celelalte probleme cu care se confrunta comunitatile locale nu doar din Teleorman.

Citeşte şi: Eugen Teodorovici, despre impozitarea cultelor: Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani

Totusi, Teodorovici a precizat ca decizia nu a fost luata la nivel de guvern, ci a apartinut ministrului Shhaideh. Intrebat daca seful Executivului poate opri investitia in stadion, Eugen Teodorovici a raspuns: „Premierul poate sa ii ceara sa retraga un astfel de proiect”.

Pe de alta parte, Eugen Teodorovici a adus mai multe critici ministrilor din cabinetul Tudose. El a spus ca declaratia ministrului de Finante Ionut Misa potrivit careia se va renunta la Pilonul II de pensii ar trebui sanctionata de ASF, exact asa cum s-a procedat cand o banca privata a lansat in spatiul public o ipoteza care nu s-a confirmat, dar a tulburat piata.

„Cred ca ceva proceduri s-au declansat. Cred, pentru ca e un lucru automat. Nu bag mana in foc, dar e posibil sa fie ceva in acest sens, sa se vada efectele unei astfel de declaratii (…) Atata timp cat pe un privat l-am taxat cand a iesit din matca normala, acelasi lucru ar trebui sa se intample si cand un oficial face afirmatii. (…) Trebuie sa fii responsabil cand faci afirmatii, sa te gandesti de doua ori”, a comentat Eugen Teodorovici, spunand ca declaratia lui Ionut Misa a fost „iresponsabila”.

Mai mult, Eugen Teodorovici a criticat-o si pe Lia Olguta Vasilescu, ministru al Muncii si unul dintre cei mai puternici lideri ai PSD, pentru faptul ca a declarat public ca se va face o analiza a modului in care au fost administrate, timp de 10 ani, sumele adunate la Pilonul II.

„Avem un angajament ca pana in 2018 sa ajungem la un anumit procent pe care statul il varsa in Pilonul 2. Ministerul de Finante are o situatie foarte clara cu toata suma, cum este ea rulata si asa mai departe. Verificarile se pot face in cateva min, la Ministerul Finantelor e situatia foarte clara”, a declarat consilierul premierului Tudose.


loading...