Eugen Teodorovici, veşti bune pentru milioane de români. Ministrul Finanţelor nu a anunţat şi o dată de aplicare

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a negat informațiile conform cărora TVA va crește. Ba mai mult, Teodorovici a explicat că se ia în considerare scăderea TVA de la 19% la 18%.

03 oct. 2018, 17:07
Eugen Teodorovici, veşti bune pentru milioane de români. Ministrul Finanţelor nu a anunţat şi o dată de aplicare

„Luăm în considerare scăderea TVA de la 19% la 18%. Sub nicio formă TVA nu va crește. Eu nu am această abordare”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Măsura este ciudată dat fiind că bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele opt luni cu un deficit de 14,6 miliarde lei, 1,54% din Produsul Intern Brut (PIB), de peste două ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate vineri pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a explicat că România este cel mai slab colector de TVA din Europa pentru că legile au fost date în așa fel încât în administrația publică.

Citește și: Cutremur în Sistem, după abrogarea unui articol cheie: concediul medical ar putea să NU mai fie plătit

„Clasa politică de după 1990 este vinovată pentru faptul că România de astăzi este cel mai slab colector de TVA din Europa (…) Au permis intrarea în sistem a tuturor, a unora care nu au ce căuta în administrație. În administrație oameni incompetenți sunt chiar un risc la adresa securității naționale pentru că un stat slab nu ajută pe nimeni. Sunt oameni care blochează, care nu gândesc pro-activ și nu ajută economia.”, a declarat Eugen Teodorovici,