Eugen Tomac: Asistăm la un simulacru de dezbatere privind bugetul statului. Această abordare este primitivă

Liderul grupului deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a declarat, marţi, că dezbaterea proiectului bugetului de stat în plenul Parlamentului este "un simulacru", adăugând că "această abordare este primitivă şi lipsită de logică".

19 dec. 2017, 17:26
Eugen Tomac: Asistăm la un simulacru de dezbatere privind bugetul statului. Această abordare este primitivă

„Asistăm în aceste momente la un simulacru de dezbatere privind bugetul statului. Considerăm că această abordare este una primitivă şi lipsită de orice logică în condiţiile în care nu ni se permite să prezentăm toate amendamentele pe care le avem. Profitând de acest regulament pe care îl avem în momentul de faţă, au stabilit cei de la putere câte minute să se discute fiecare anexă a bugetului. Pe de altă parte, ni se pare inadmisibil ca, în condiţiile în care venim cu amendamente de bun simţ, care ţin de interesele statului român, PSD, într-un stil absolut bolşevic, să voteze împotriva intereselor naţionale”, a spus Tomac, la Parlament.

El a calificat drept „inadmisibilă” şi respingerea amendamentul său privind alocarea unor sume pentru înfiinţarea Institutului Cultural Român la Cernăuţi.

„Am propus astăzi un singur amendamente prin care să se aloce suma necesară astfel încât statul român să înfiinţeze anul viitor la Cernăuţi Institutul Cultural Român. Le-am cerut un vot de conştiinţă şi am rămas uimit că nici în ceasul al 12-lea nu-şi înţeleg menirea în Parlament”, a afirmat Tomac, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, prin votul actualei majorităţi, se desfiinţează programul de guvernare.

„Asistăm în momentul de faţă la un vot în bloc al actualei majorităţi prin care îşi desfiinţează programul de guvernare. Am propus mai multe iniţiative pe care le-am redactat inspirându-le din programul de guvernare pe care domnul Dragnea îl prezenta pe la televizoare”, a susţinut Eugen Tomac.

Şi deputatul PMP Corneliu Bichineţ s-a arătat nemulţumit de respingerea celor 81 de amendamente depuse la proiectul de buget.

„Iată de ce nu-i bine să ai încredere în cei de la Putere şi Opoziţia nu trebuie să facă niciun compromis. Am susţinut amendamentele lor, vă rog să mă credeţi că în 2018 nu o s-o mai fac”, a adăugat Bichineţ.

Parlamentarii dezbat amendamentele la anexa 3 a proiectului de buget de stat, reprezentând bugetele ordonatorilor de credite.