Eugen Tomac: Peste 5.500 de instituţii de învăţământ au intrat în noul an şcolar fără autorizaţie sanitară

Peste 5.500 de instituţii de învăţământ au intrat în noul an şcolar fără autorizaţie sanitară, potrivit unui răspuns trimis liderului PMP, Eugen Tomac, de către fostul ministru al Educaţiei Valentin Popa.

11 oct. 2018, 16:17
Eugen Tomac: Peste 5.500 de instituţii de învăţământ au intrat în noul an şcolar fără autorizaţie sanitară

„Înainte să rupă uşa ministerului pe care l-a condus până nu demult, ministrul Valentin Popa m-a informat oficial cu referire la situaţia instituţiilor de învăţământ fără autorizaţie sanitară. Şocant este că avem peste 5500 de unităţi de învăţământ de stat neconforme şi, prin urmare, neautorizate sanitar. Dacă luăm în calcul şi faptul că peste 8000 de unităţi de învăţământ nu au autorizaţie ISU avem imaginea care descrie perfect situaţia învăţământului românesc”, scrie Tomac, pe Facebook, el ataşând şi răspunsul primit de la fostul ministru al Educaţiei Valentin Popa.

Liderul PMP spune că un domeniu vital pentru societate este tratat cu o indiferenţă revoltătoare şi că este „pură incompentenţă, dezinteres şi nesimţire”.

„Este suficient să ne amintim că România e condusă de PSD din 2012 până astăzi. Nu mai poate nimeni invoca greaua moştenire. Este pură incompentenţă, dezinteres şi nesimţire. România are nevoie de învăţământ de calitate, este cea mai importantă investiţie în viitorul nostru!!!”, adaugă deputatul PMP.