Eugenie Bouchard refuză să vină în România. Controversata canadiancă a ales New York-ul

Meciul dintre România şi Canada, din primul tur al Grupei Mondiale II, nu o va avea printre participante şi pe Eugenie Bouchard (locul 81 WTA), una dintre cele mai cunoscute jucătoare din echipa oaspete.

21 nov. 2017, 20:10
Eugenie Bouchard refuză să vină în România. Controversata canadiancă a ales New York-ul

Eugenie Bouchard (23 ani) a decis să nu vină alături de colegele sale la Cluj-Napoca, preferând să participe la un turneu demonstrativ la New York, după cum anunţă tennis.life, citat de opentenis.ro. Întrecerea, la care mai participă Sloane Stephens, James Blake şi John McEnroe, are loc 11 februarie, zi în care la Cluj Napoca sunt programate ultimele două meciuri de simplu şi cel de dublu al cofruntării România – Canada, din primul tur al Grupei Mondiale II.

La ultimul meci dintre România şi Canada, în 2015, Eugenie Bouchard a fost ţinta controverselor, din cauza unui gest lipsit de fair-play pe care l-a comis faţă de Alexandra Dulgheru, la conferinţa de presă dinaintea meciului. Organizatorii le-au rugat pe sportive să dea mâna, după tragerea la sorţi. Dulgheru s-a conformat, nu însă şi Bouchard, aşa că jucătoarea noastră a rămas cu mâna întinsă. Atunci, au apărut o sumedenie de comentarii negative la adresa jucătoarei din Canada, care nu se afla la prima ispravă de acest gen. Cu un an înainte, făcuse la fel cu Kristina Kucova, înaintea unui meci Canada – Slovacia.

Meciul de Fed Cup România şi Canada va avea loc pe 10 şi 11 februarie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca şi va fi transmis în direct pe Digi Sport. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din 5 meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (10 februarie), urmând ca duminică (11 februarie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi cel de dublu. În cazul în care scorul este 3-0 după primele trei partide, ultimul meci de simplu nu se mai joacă, trecându-se direct la cel de dublu.

Preţurile biletelor pentru întâlnirea găzduită de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca sunt: 110 lei (inel 1), 90 lei (inel 2) şi 75 lei (inel 3). Pe o comandă pot fi achiziţionate cel mult 4 bilete pentru fiecare din cele două zile. Acesta va fi primul meci de la instalarea lui Florin Segărceanu în funcţia de căpitan nejucător la echipa de Fed Cup a României.