EURO 2016. Duel inedit, doi fraţi vor fi adversari în grupa României

EURO 2016. Naţionala României face parte din grupa A la turneul final de anul viitor, alături de reprezentativele Franţei, Elveţiei şi Albaniei.

14 dec. 2015, 09:01

EURO 2016. Al doilea meci în grupa României, la turneul final continental se va juca pe 11 iunie, la Lens, între reprezentativele Elveţiei şi Albaniei. Meciul are o însemnătate aparte pentru mulţi dintre componenţii naţionalei Ţării Cantoanelor, care au origini kosovare sau albaneze, ei urmând să joace împotriva ţării de origine. Este cazul lui Xherdan Shaqiri, Valon Behrami, Blerim Dzemaili sau Admir Mehmedi, însă cu o situaţie specială se confruntă fraţii Granit şi Taulant Xhaka. În timp ce Granit joacă pentru naţionala Elveţiei, Taulant este component al lotului Albaniei.

Citeşte şi EURO 2016. Anghel Iordănescu l-a ironizat pe Mutu şi i-a dat o replică dură lui Reghecampf

Tatăl celor doi fotbaliști a povestit reacția pe care a avut-o Granit Xhaka în momentul în care a aflat că Elveția se va duela cu Albania: „Granit era foarte emoţionat când i-am spus. Mi-a zis: «Tată, nu pot juca împotriva fratelui meu şi împotriva Albaniei»„.

Citeşte şi EURO 2016. L’Equipe: România, o echipă atipică

O situaţie similară a mai fost întâlnită la CM 2006, când Jerome Boateng, din naţionala Germaniei, a jucat împotriva fratelui său din reprezentativei Ghanei, Kevin-Prince Boateng.