EURO 2016. L’Equipe critică staff-ul României: Iordănescu a decis ca jucătorii săi să fie invizibili

EURO 2016. Selecționerul Anghel Iordănescu a decis ca fotbaliștii din lotul României, odată ajunși în Franța pentru EURO 2016, să fie invizibili pentru ziariști și suporteri, a scris în ediţia sa de marţi cotidianul francez L'Equipe.

07 iun. 2016, 15:11
EURO 2016. L’Equipe critică staff-ul României: Iordănescu a decis ca jucătorii săi să fie invizibili

EURO 2016. „Trebuia să fii pe fază ca să-i vezi pe jucătorii români, adversari ai naționalei Franței în meciul de deschidere a EURO 2016 (vineri 10 iunie, pe Stade de France, de la ora 22,00). Trebuia să fii vigilent, să te uiți pe site-ul Federației Române, ca să afli că primul antrenament al tricolorilor e deschis pentru public. Duminică, 400 de oameni, dintre care 150 de suporteri români, au venit să asiste la antrenament.

De atunci, jucătorii n-au mai fost văzuți. Anghel Iordănescu îi ține lângă el, la cald. Jucătorii nu s-au plimbat decât în două locuri din Hexagon: stadionul din la-Chapelle-en-Serval, unde se antrenează cu porțile închise, și hotelul lor de lux, așezat în mijlocul pădurii, în parcul natural regional din departamentul Oise.

Pentru a-i alimenta pe cei circa 20 de ziariști români care acoperă evenimentul — dintre care unii, plecați din țară cu mașina, au avut nevoie de trei zile ca să ajungă —, Iordănescu a promis că zilnic va trimite presei două persoane.

Citeşte EURO 2016. UEFA a lansat un ghid de pronunţare a numelor jucătorilor. Ştiţi cum se citeşte Grzegorz Krychowiak?

Luni s-au prezentat Ovidiu Hoban, titular în linia de mijloc, și fundașul Vlad Chiricheș, noul căpitan al echipei. Ei au petrecut cam o jumătate de oră la fața locului, făcându-și datoria față de presă, apoi s-au întors în buncăr. Marți, jurnaliștii prezenți au fost mai puțin fericiți, mulțumindu-se cu Dumitru Moraru, antrenorul portarilor, și Ion Vlădoiu, responsabilul suporterilor…

Cel care a luat această decizie este însuși Iordănescu. În fiecare seară, după cină, selecționerul desemnează cele două persoane cărora le revine această sarcină.

„E complicat să lucrezi cu el. El e șeful. El le hotărăște pe toate. Toată lumea trebuie să facă așa cum vrea el”, spune un ziarist român. Evident, cu un selecționer care este general al armatei române, toată lumea trebuie să asculte„, se arată în articolul din L’Equipe.


loading...
Partenerii noștri