EURO 2016. Ministrul german de interne avertizează: Finala e o ţintă pentru Statul Islamic

Finala EURO 2016 ar putea fi o ţintă atractivă pentru reţeaua teroristă Stat Islamic, mai ales dacă una dintre echipe va fi cea a Franţei, avertizează ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere.

05 iul. 2016, 18:27
EURO 2016. Ministrul german de interne avertizează: Finala e o ţintă pentru Statul Islamic

Autorităţile franceze sunt bine pregătite. Şi nu avem niciun indiciu clar privind vreun plan de comitere a unui atentat. Dar, cu cât meciurile sunt mai spectaculoase, cu atât finala va fi o ţintă mai atractivă. Dar serviciile de securitate ştiu acest lucru„, a spus Thomas de Maiziere.

Europa, inclusiv Germania, este o ţintă privilegiată de terorişti. Unele persoane cred că ameninţările se diminuează în contextul succeselor militare din Siria şi Irak, unde reţeaua Stat Islamic pierde teren. Eu nu văd lucrurile în acest fel. Eu consider că este vorba de un efect asimetric: dacă organizaţia teroristă Stat Islamic va fi slăbită, va încerca să transfere conflictul în străinătate„, atrage atenţia Thomas de Maiziere.

Franţa a mobilizat peste 90.000 de militari, agenţi de poliţie şi ofiţeri ai serviciilor de informaţii pentru garantarea securităţii în timpul Euro 2016.

În Franţa este în vigoare starea de urgenţă începând din noiembrie 2015, când membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au ucis 130 de persoane la Paris.