România, remiză cu Elveţia la Euro 2016: 1-1. Condiţiile calificării în optimi şi posibilele adversare

România a obţinut primul punct la EURO 2016, după ce a terminat la egalitate, 1-1 cu Elveţia. Bogdan Stancu a deschis scorul pentru România, din penalty, iar Mehmedi a egalat pentru naţionala antrenată de Vladimir Petkovic. De la ora 22.00, se joacă Franţa-Albania. 

15 iun. 2016, 09:48
România, remiză cu Elveţia la Euro 2016: 1-1. Condiţiile calificării în optimi şi posibilele adversare

UPDATE: Selecționerul s-a declarat dezamăgit de evoluția naționalei din cea de-a doua parte a meciului cu Elveția, 1-1. „Cred că echipa noastră a avut două reprize diferite, o primă repriză bună, am marcat și am mai avut câteva ocazii: șutul lui Chipciu, bara lui Săpunaru. Am intrat la pauză cu un avantaj, pe care ne-am dorit să-l mărim după pauză, am cerut echipei să nu facă pasul înapoi. Din păcate, în repriza a doua am căzut fizic, am pierdut posesia, am fost nevoiți să facem două schimbări, pentru că altceva doream să facem. Mă refer la schimbarea lui Pintilii care reclamă o accidentare destul de serioasă și la accidentarea lui Raț. Calificarea este la mâna noastră, o victorie cu Albania ne-ar permite să ieșim din grupe. Dacă marcam golul doi, puteam mai mult. Din păcate, nu am reușit să controlăm jocul„, a declarat Iordănescu, imediat după meci.

UPDATE: Căpitanul naţionalei României, Vlad Chiricheş, a declarat, miercuri, după meciul cu Elveţia, scor 1-1, că „tricolorii” au fost nevoiţi să lupte pentru fiecare minge şi au primit un gol imparabil de la Mehmedi, la fel cum s-a întâmplat la meciul anterior, cu Franţa, la reuşita lui Dmitri Payet.

„A trebuit să suferim, să luptăm pentru fiecare minge. Ne-am luptat, dar din păcate nu am reuşit să câştigăm. Iar am luat un gol imparabil, cred că la simgura lor şansă de gol din repriza a doua. Ne-am luptat, asta a fost… Trebuie să ne luptăm pentru victorie împotriva Albaniei. Sperăm să fim sută la sută apţi şi să câştigăm. Şanse de calificare sunt, ne trebuie acea victorie contra Albaniei”, a spus Chiricheş la Dolce Sport.

Chipciu: Cred că suntem în cărţi şi pentru locul 2

„Am făcut o primă repriză foarte bună, un început de repriză a doua la fel de bun. Apoi am obosit şi noi şi am făcut pasul înapoi şi am luat acel gol din fază fixă. Nu ştiu dacă ne-a susprins (n.r. – schimbările lui Iordănescu faţă de meciul cu Franţa). La un campionat european se joacă multe meciuri la 3-4 zile şi se mai schimbă jucători, pentru că unii poate sunt obosiţi. Cred că am avut emoţii poztive, dar după primele minute au dispărut. E o realizare pentru mine să joc la un campionat european, păcat că nu am câştigat astăzi. Nu a fost lejeritate, oboseala îşi spune şi ea cuvântul când alergi foarte mult. Nu s-a pus problemă de lejeritate. pentru că eram foarte concentraţi pe acest meci. Penaltiurile au fost clare, nu cred că ne-a făcut cineva vreo favoare, ba din contra am fost puţin defavorizaţi în primul meci. Cred că puteam să mai marcăm în prima repiză şi atunci se schimba jocul. Cred că suntem şi în cărţi pentru locul 2”, a declarat Chipciu, la Dolce Sport. 

Gabriel Torje: „Este greu, pentru că ne-am dorit foarte mult şi puteam să obţinem victoria. Plecăm cu un punct, avem încă şanse reale de calificare. La un Campionat European valorile sunt egale, toate meciurile s-au terminat la un gol diferenţă, maximum două. Dacă marcam în startul celei de-a doua reprize era altceva. Acest punct e bun pentru noi, cu patru puncte putem merge mai departe. Am încercat să practicăm acelaşi joc, am primit gol dintr-o fază fixă. Trebuie să uităm ce s-a întâmplat la acest meci şi să ne gândim la partida următoare. Şanse sunt în continuare, important era să nu pierdem”, a spus Torje, la Dolce Sport.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, miercuri, în compania selecţionatei Elveţiei, pe arena Parc des Princes, în etapa a doua a grupei A de la Campionatul European.

90′ – final de meci, România-Elveţia 1-1 şi tricolorii sunt obligaţi să câştige duminică, împotriva Albaniei, pentru a trece de grupele Euro 2016.

90′ – Substitution schimbare ELVETIA. Iese Shaqiri, intră Tarashaj

83′ – Substitution schimbare ELVETIA. Iese Dzemaili, intră Lang

83′ – Substitution schimbare ROMANIA. Iese B. Stancu, intră Fl. Andone

75′ – Yellow card cartonaş galben pentru D. Grigore

64′ – Substitution schimbare ELVETIA. Iese Seferovic, intră Embolo

62′ – Substitution schimbare ROMANIA. Iese Raţ, intră St. Filip

56′ – Goals GOL ELVETIA ! A marcat DZEMAILI ! ROMANIA – ELVETIA 1-1 !(VIDEO AICI)

52′ – ocazie imensă pentru ROMANIA. Djurou la un pas de autogol la acţiunea lui Torje

50′ – Yellow card cartonaş galben pentru Xhaka

46′ – Hoban trece pe lângă gol, cu un şut din careu puţin pe lângă poartă

46′ – Substitution schimbare ROMANIA. iese Pintilii, intră Hoban

45′ – Pauză, România – Elveţia 1-0

37′ – Yellow card cartonaş galben pentru Keşeru

28′ – Bară Săpunaru, ocazie uriaşă pentru România!

23′ – Yellow card cartonaş galben pentru Chipciu

ROMANIA – ELVEŢIA 1-0, gol Stancu de la 11 m (VIDEO AICI). Bogdan Stancu, fotbalistul naționalei României, a devenit al treilea jucător din istorie care înscrie două goluri din penalty la același Campionat European, informează BBC. 

9′ – Chipciu centrează şi Keşeru reia cu capul spre poartă, fără probleme pentru Sommer

7′ – ocazie uriaşă ratată de Seferovic. Şut din careu, pe lângă poartă

4′ – Dzemaili este blocat de D. Grigore, iar Tătăruşanu evită cornerul

1′ – ELVETIA are lovitura de start în meciul cu ROMANIA

Start Time A început meciul ROMANIA – ELVETIA de la EURO 2016


Euro 2016. Echipele de start:

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ – Pintilii, Prepeliţă – Toje, Stancu, Chipciu – Keşeru 

Elveţia: Elveţia: Sommer – Lichsteiner, Djourou, Schar, Ricardo Rodriguez – Xhaka, Behrami – Shaqiri, Dzemaili, Mehmedi – Seferovic

ROMANIA ELVETIA (ora 19:00) LIVE VIDEO ONLINE PRO TV LIVE VIDEO ONLINE DOLCE SPORT

EURO 2016. Obiectivul naţionalei României pentru Campionatul European din Franţa este calificarea în optimile de finală. Teoretic, chiar şi cu trei puncte, în funcţie de jocul rezultatelor din celelalte grupe, acest obiectiv ar fi realizabil, astfel că tricolorii ar trebui să câştige cu Elveţia sau Albania.Pentru a fi scutiţi de emoţii, un egal şi o victorie ar asigura prezenţa în optimi.

Citeşte şi EURO 2016. Rezultate, clasamente şi programul complet. Cum se prezintă situaţia în fiecare grupă

EURO 2016. Criterii de calificare în optimi: Se califică automat primele două clasate din fiecare grupă, plus patru dintre cele şase echipe de pe locul trei, în funcţie de numărul de puncte şi golaveraj. Spre exemplu, după meciurile din prima etapă a fazei grupelor, România ocupă loc eligibil pentru optimi. Este clasată pe locul 3 în grupa A şi a patra în ierarhia echipelor de pe locul 3:

1. Rusia 1p golaveraj 1-1

2. Irlanda 1p golaveraj 1-1

3. Islanda 1p golaveraj 1-1

4. România 0p golaveraj 1-2

5. Cehia 0p golaveraj 0-1

6. Irlanda de Nord 0p 0-1.

Citeşte şi Englezii de la Sky Sports ştiu rezultatul meciului România-Elveţia. Au făcut public scorul final VIDEO

EURO 2016. Locul 3 în grupa A nu este însă tocmai confortabil în perspectiva optimilor, pentru că întâlneşte locul 1 din grupele B sau C, ceea ce înseamnă că România ar putea întâlni Anglia sau Germania. Locul 2 oferă ceva mai multe şanse de a merge mai departe, adversară fiind ocupanta locul 2 din grupa Germaniei. Practic, lupta pentru locul 2 în această grupă se dă între Polonia şi Ucraina, Irlanda de Nord dovedindu-se până acum cea mai slabă de la turneul final. În eventualitatea improbabilă în care România ar încheia pe locul 1 grupa A ar întâlni, de asemenea, locul 3 din grupa C, adică Polonia sau Ucraina.

EURO 2016. În condiţiile date, dacă privim dincolo de grupe şi dacă dorim să evităm Anglia sau Germania în optimi, România ar trebui să învingă astăzi Elveţia şi apoi, duminică, Albania, pentru a ocupa locul 2 în grupa A.