EURO 2016. Toate glumele cu naţionala de fotbal a României înainte de începerea turneului FOTO şi VIDEO

Internetul s-a umplut de glume cu naţionala de fotbal a României înainte de meciul cu Franţa, cel care va deschide Euro 2016. Naţionala de fotbal a României nu a reuşit să câştige niciun meci oficial disputat împotriva francezilor.

10 iun. 2016, 10:46

Pe reţelele de socializare circulă mai multe imagini care ionizează echipa naţională. De departe, cea mai reuşită pare a fi cea cu schema făcută de antrenorul naţionalei, Puiu Iordănescu. Jucătorii în formă de cruce plus rugăciunea cea de toate meciurile: „Doamne ajută”. Naţionala de fotbal a României e ţinta glumelor înainte de Euro 2016. Internauţii au făcut diverse poante pe seama tacticii de joc a selecţionerului Anghel Iordănescu dar şi a jucătorilor.

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO: Cum vezi online meciurile de la Euro 2016 UPDATE

Franţa şi România s-au întâlnit de 15 ori, iar palmaresul este favorabil naţionalei antrenate de Didier Deschamps. Franţa are 7 victorii, a pierdut 3 meciuri, iar celelalte 5 dispute s-au terminat la egalitate, conform Mediafax.

Prima partidă s-a disputat în 1932 pe Stadionul „ONEF” din Bucureşti şi a adus o victorie la scor de tenis pentru elevii antrenaţi de Constantin Rădulescu: 6-3. Golurile au fost marcate de Bodola(8, 84), Wetzer(15,72) şi Scwartz(18, 50).

Al doilea meci direct a însemnat o altă victorie pentru selecţionata noastră, de data aceasta în deplasare, pe „Parc des Princes”. În 1967, echipa lui Dobrin, Lucescu şi Nunweiller se impunea cu 2-1 într-un meci amical. Pentru România au marcat Frăţilă(min 15) şi Dridea (min 75).

Doi ani mai târziu, în 1969, tot într-un amical, şi tot pe Parc des Princes, Franţa bifa prima victorie din istoria întâlnirilor directe cu naţionala de fotbal a României. Echipa antrenată de Angelo Niculescu a pierdut pe final de meci, cu 1-0, prin golul marcat de Henri Michel.

A patra confruntare dintre cele două echipe s-a disputat la Reims, într-un meci amical ce a precedat plecarea naţionalei lui Angelo Niculescu la Guadalajara, pentru meciurile Mondialului din 1970. Franţa s-a impus cu 2-0, prin golurile marcate de Charly Loubet şi Jean Djorkaeff , din penalty.

Doi ani mai târziu, tot într-un meci amical, de această dată pe stadionul 23 august, elevii lui Angelo Niculescu şi-au luat revanşa şi au trecut din nou în avantaj în duelul disputelor directe: 3-2. Din păcate, victoria cu 2-0 de la Bucureşti a rămas ultima victorie a României contra Franţei. Pentru naţionala noastră au marcat atunci Anghel Iordănescu(16) şi Cornel Dinu(54).

Citeşte şi EURO 2016. Imagini FIERBINŢI cu cele mai frumoase iubite ale fotbaliştilor din Hexagon

În 1974, pe „Parc des Princes” România a cedat la limită contra echipei din Hexagon, cu 1-0. De notat că pentru prima dată în istoria confruntărilor directe, cei doi antrenori au folosit o aşezare care să se asemene cu sistemele din fotbalul contemporan: 4-3-3.

Cea mai categorică înfrângere pentru România în disputele cu francezii a venit în 1975, în Calificările pentru Jocurile Olimpice din 1976. Atunci, elevii lui Valentin Stănescu treceau printr-o perioadă neagră, nereuşind nicio victorie în ultimele şase partide ale anului. Este adevărat că adversarii au fost de calibru, România a întâlnit Spania, Franţa sau Uniunea Sovietică. Totuşi, naţionala nu a reuşit să câştige nici în faţa unor adversari mai slab cotaţi, obţinând doar remize cu Scoţia sau Turcia. Meciul împotriva Franţei a fost pierdut cu un categoric 0-4. Olivier Rouyer marcând o hattrick.

Timp de aproape 20 de ani cele două echipe nu s-au mai întâlnit în niciun meci oficial. În octombrie 1994, generaţia de aur a lui Hagi şi Popescu s-a deplasat la Saint Etienne, după sfertul de finală de la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii. Elevii lui Anghel Iordănescu au reuşit un 0-0 în Preliminariile lui Euro 1996, în faţa unei naţionale a Franţei condusă de Aime Jaquet şi care îi avea în componenţă pe Blanc, Cantona, Desailly sau Zidane.

Citeşte şi EURO 2016 începe cu scandal: Primele bătăi între huligani VIDEO

Returul din Ghencea, din octombrie 1995, a venit într-un moment în care naţionala lui Anghel Iordănescu îşi asigurase practic prezenţa la Eurpeanul din Anglia. De partea cealaltă, francezii aveau nevoie de victorie pentru a fi siguri de prezenţa la Euro 1996. Elevii lui Jacquet s-au impus fără mari probleme, cu 3-1, după un meci pe care l-au controlat în totalitate.

România şi Franţa s-au întâlnit apoi la Campionatul European din 2008, iar scorul a fost egal, 0-0, tot în primul meci al celor două naţionale la turneul final. Apoi, s-a terminat 2-2 şi 1-1 în disputele din preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

Ultimele întâlniri directe au avut loc în toamna lui 2010 şi 2011. Pe 9 octombrie 2010, pe Stade de France, acelaşi stadion pe care vom juca şi vineri, a fost nevoie de intervenţia arbitrilor, care au validat un gol din ofsaid marcat de Remy, pentru ca Franţa să deschidă scorul în minutul 83. Săpunaru a lovit bara pentru România, dar scorul final a fost stabilit de Gourcuff în al treilea minut de prelungiri: 2-0. În returul de la Bucureşti, pe 6 septembrie 2011, ocazie cu care s-a inaugurat Arena Naţională, România a remizat cu Franţa, scor 0-0.

Vineri, de la ora 22:00, Stade de France va fi al 16-lea meci direct dintre naţionala de fotbal a României şi selecţionata Franţei.