EURO 2018 FUTSAL. Robert Lupu a anunţat lotul lărgit al României

EURO 2018 FUTSAL. Selecționerul echipei naționale de futsal a României, Robert Lupu, a anunțat, vineri, cu șapte săptămâni înaintea EURO 2018, un lot lărgit de 24 de jucători pentru competiția din Slovenia.

08 dec. 2017, 12:14
EURO 2018 FUTSAL. Robert Lupu a anunţat lotul lărgit al României

EURO 2018 FUTSAL.Din cei 24 de jucători nominalizați de Robert Lupu, doar 14 vor face deplasarea la Ljubljana.

EURO 2018 FUTSAL.. „Din lot fac parte cei care au reușit calificarea la EURO, iar aceștia, în mare parte, vor constitui în cele din urmă lotul pentru Slovenia. Sunt, de asemenea, jucători, care au mai participat la acțiunile echipei naționale, de perspectivă. E un lot de 24 de jucători, conform uzanțelor UEFA, din care vom alege 14. Toți trebuie să fie pregătiți, pentru că oricând pot apărea accidentări. Ionuț Movileanu, de la Dunărea Călărași, fusese și el inclus în acest lot, dar, din păcate, s-a accidentat grav și va lipsi o bună perioadă de timp”, a declarat Robert Lupu, citat de site-ul Federației Române de Fotbal.

EURO 2018 FUTSAL. Naționala României se va reuni pe 15 ianuarie, pentru ultimul cantonament dinaintea turneului final al Campionatului European din Slovenia. Pe 20 și 21 ianuarie, România va juca două meciuri de pregătire în compania selecționatei similare a Republicii Moldova. Pe 28 ianuarie, tricolorii vor decola spre Slovenia, EURO 2018 fiind programat în perioada 30 ianuarie — 10 februarie 2018, pe ”Arena Stozice” din Ljubljana.

EURO 2018 FUTSAL. România face parte din Grupa C, alături de Portugalia și Ucraina. Tricolorii vor debuta la EURO 2018 pe 31 ianuarie contra Portugaliei. Al doilea meci, cu Ucraina, e programat pe 2 februarie. Primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală ale competiției.

Lotul lărgit al naționalei de futsal a României:

Portari: Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Toniță (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc), Andrei Moldoveanu (Dunărea Călărași);

Jucători în câmp: Robert Florin Matei, Cristian Marius Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Mimi Stoica, Alpar Csoma, Florin Ignat (toți de la Autobergamo Deva), Savio Valadares, Felipe Oliveira, Robert Lupu (toți trei de la Informatica Timișoara), Laszlo Szocs, Szabolcs Manya, Attila Biro (FK Odorheiu Secuiesc), Octavian Cireș, Andrei Crăciun, Viorel Cojoc, Bogdan Covaci (toți patru de la CS United Galați), Liviu Ruxandari (CSMS Iași), Emil Răducu (Luxol/Malta), Marinică Plugaru (Dunărea Călărași).