Euro 2020 la Bucureşti? Guvernul român susţine candidatura pentru organizarea Campionatului European

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că are susţinerea Guvernului în ceea ce priveşte candidatura oraşului Bucureşti la organizarea Campionatului European din anul 2020.

07 mart. 2013, 14:55
Euro 2020 la Bucureşti? Guvernul român susţine candidatura pentru organizarea Campionatului European

Am discutat cu domnul Bănicioiu modul în care se poate promova la nivelul Guvernului o strategie a sportului românesc. De asemenea, am discutat cu domnul Bănicioiu să ne implicăm foarte tare în organizarea Campionatului European din anul 2020. Şi eu salut această susţinere a Guvernului României.

Nu va fi un moment uşor, dar este extrem de important şi dacă vom reuşi să obţinem anul viitor în septembrie nominalizarea oraşului Bucureşti şi a României pentru organizarea Campionatului European 2020, dezvoltarea infrastructurii generale va avea o altă conotaţie„, a spus Mircea Sandu, citat de agenţia Mediafax.

Preşedintele FRF a participat alături de Nicolae Bănicioiu la conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării Cupei Ministerului Educaţiei Naţionale la fotbal.

Comitetul Executiv al UEFA a anunţat, la 25 ianuarie, că ediţia din 2020 a Campionatului European se va desfăşura în 13 oraşe din Europa, iar acesta se va disputa sub titulatura de „EURO pentru Europa”.

Meciurile vor fi împărţite în 13 pachete diferite, cu 12 pachete normale incluzând cele trei meciuri din faza grupelor şi unul din fazele eliminatorii (optimi sau sferturi de finală) şi un pachet ce include semifinalele şi finala.

La 7 noiembrie, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că a trimis o scrisoare de intenţie la UEFA pentru ca Bucureştiul să găzduiască, alături de alte 12 oraşe din Europa, meciuri de la Campionatul European din 2020, an în care se vor împlini 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei.