EURO 2021 celebrat în Capitală printr-un spectacol de lumini și proiecții pe clădirea Parlamentului

EURO 2021 a fost celebrat în București printr-o proiecție 3D fabuloasă, pe clădirea Parlamentului, dar și printr-un joc de lumini în culorile specifice evenimentului.

12 iun. 2021, 13:18

EURO 2021 a avut parte de o celebrare foarte specială în Capitală, chiar vineri seară, când pe clădirea Parlamentului bucureștenii au putut admira un spectacol de lumini și proiecții 3D, oferit de Primărie.

Edilul Nicușor Dan a postat pe Facebook un mesaj, în care declară că este onorat că Bucureștiul este pentru prima dată gazda turneului final european de fotbal. De asemenea primarul a mai specificat că va mai exista o proiecție, care va fi difuzată în curând, pe o platformă online.

„Ieri seară, Capitala României a marcat debutul turneului final al Campionatului European de Fotbal printr-o proiecție 3D pe clădirea Parlamentului și un mix de lumini și culori specifice Euro 2020 în zona fântânilor de la Piața Unirii.
E o bucurie pentru București să fie pentru prima dată gazda unui turneu final european de fotbal și am ținut să onorăm acest eveniment așa cum trebuie. Ținând cont că există în continuare restricții legate de pandemie, am optat pentru o proiecție care va fi difuzată online în curând.”, a menționat Nicușor Dan.

EURO 2021: Turcia – Italia, meci de gală la deschidere

Squadra Azzurra

, cvadruplă campioană mondială, revine la un turneu final după ce a ratat incredibil participarea la Cupa Mondială din Rusia, în 2018, o veritabilă tragedie naţională în Peninsulă. Italia are un titlu continental în palmares, obţinut în 1968, dar şi două finale, în 2000 şi 2012. De partea cealaltă, Turcia este la a cincea sa participare la un turneu final european, cel mai bun rezultat fiind semifinala din 2008.