Euro 2021 lasă maşinilor străzile care deveneau pietonale în weekend în centrul Capitalei

Străzile care deveneau pietonale în weekend nu se mai închid sâmbătă și duminică, din cauza EURO 2021.

11 iun. 2021, 11:20
Euro 2021 lasă maşinilor străzile care deveneau pietonale în weekend în centrul Capitalei

Euro 2021.

Proiectul „Străzi deschise”, prin care o serie de străzi din centrul Bucureștiului devin pietonale, nu va fi implementat în weekend-ul 12 – 13 iunie, anunță Primăria Capitalei. Decizia a fost luată în contextul începerii Campionatului European de Fotbal – UEFA 2020.

Care sunt zonele din centrul Bucureștiului ce vor deveni exclusiv pietonale în weekend. Nicușor Dan: „E o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber”

„Duminică, 13 iunie, are loc la Bucureşti primul meci din cadrul Campionatului European de Fotbal – UEFA 2020. Având în vedere faptul că acest eveniment implică o serie de restricţii rutiere pe mai multe străzi şi bulevarde, inclusiv în zona centrală, şi pentru a nu bloca accesul echipelor participante şi al turiştilor la hotelurile unde sunt cazaţi, proiectul ‘Străzi deschise’ nu poate fi implementat în weekend-ul 12 – 13 iunie. Proiectul va fi reluat de weekend-ul viitor, 19 – 20 iunie”, anunță PMB.

Zeci de străzi din Bucureşti devin pietonale în weekend. Ce rute ocolitoare recomandă şoferilor Brigada de Poliţie Rutieră

Euro 2021. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa pe 21 mai lansarea proiectului „Străzi deschise”, prin care şapte zone din centrul Capitalei devin pietonale, la fiecare sfârşit de săptămână, în perioada 29 mai – 17 octombrie.

EURO 2021, la București. Arena Naţională este unul din cele 11 stadioane din Europe pe care se vor desfălura meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal între 11 iunie și 11 iulie.
Capitala României găzduieşte patru partide, trei meciuri care vizează confruntări din Grupa C, din care fac parte Austria, Macedonia de Nord, Ucraina şi Olanda, precum şi un meci din optimile de finală ale competiţiei.

La 13 iunie 2021 se desfăşoară, pe Arena Naţională, începând cu ora 19:00, primul meci găzduit de România în grupele unui turneu european de fotbal pentru seniori, partida dintre selecţionatele Austriei şi Macedoniei de Nord. Este prima întâlnire între cele două echipe la un turneu final.

În preliminarii, cele două echipe naţionale s-au confruntat în Grupa G, naţionala Austriei câştigând ambele partide. La 10 iunie 2019, pe Arena Naţională Todor Proeski din Skopje, Austria a câştigat clar cu 4-1. La doar 18 minute de la fluierul de început al partidei, autogolul lui Martin Hinteregger a dus echipa gazdă în avantaj. Înainte de finalul primei reprize, austriacul Valentino Lazaro a egalat (min. 39), pentru ca după pauză Marko Arnautovic să reuşească dubla (min. 62 din penalty şi min. 82). Autogolul lui Egzon Bejtulai, cu doar patru minute înainte de încheierea partidei avea să stabilească scorul final, 4-1 pentru naţionala coordonată de pe bancă, din noiembrie 2017, de germanul Franco Foda, potrivit Agerpres.

Cea de-a doua partidă, desfăşurată la 16 noiembrie 2019, pe “Ernst Happel Stadion” din Viena, s-a încheiat cu victoria selecţionatei gazdă cu scorul de 2-1, golurile fiind marcate de David Alaba (min. 7) şi Konrad Lainer (min. 48), pentru ca în minutul trei al prelungirilor partidei Vlatko Stojanovski să înscrie ultimul gol al partidei.

A fost cea de-a şasea victorie în şapte meciuri pentru echipa antrenată de Franco Foda, care avea să îşi asigure cu 19 puncte calificarea la turneul final al EURO 2020 de pe locul 2 în Grupa G. La cinci puncte distanţă s-a clasat Macedonia de Nord, echipa condusă de Igor Angelovski (din octombrie 2015) încheind grupa, la 12 noiembrie 2020, cu victoria din Georgia cu scorul 1-0. În Grupa G, Macedonia a strâns cinci victorii, patru înfrângeri şi un rezultat de egalitate, iar Austria, şase victorii, trei înfrângeri şi un egal.

Este cea de-a treia participare a naţionalei Austriei la un turneu final de Campionat European în ultimii 12 ani. Cel mai important succes fotbalistic al selecţionatei Austriei la un turneu final de fotbal a fost reprezentat de obţinerea bronzului la Cupa Mondială din 1954, găzduită de Elveţia. Cea mai recentă calificare la un turneu final de campionat mondial s-a înregistrat pentru ediţia găzduită de Franţa în 1998.

Programul meciurilor de pe Arena Naţională

Grupa C:

► Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00 Austria – Macedonia de Nord

► Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00 Ucraina – Macedonia de Nord

► Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00 Ucraina – Austria

Celelalte trei partide din această grupă, din care mai face parte Olanda, vor avea loc la Amsterdam.

Optime de finală:

► Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00 1F – 3A/B/C

Vom avea parte la București și de un meci mai puternic, din optimi (28 iunie, ora 22:00), între câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C. Franța, Germania sau Portugalia ar putea ajunge în România.