Euro Dog Show 2012: Cei mai frumoşi câini din România, în prima zi de concurs FOTO

Campionatul European al câinilor de rasă Euro Dog Show 2012 a început vineri, 5 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti. Printre marii câştigători ai zilei s-au aflat şi câini crescuţi în România, din rase cunoscute precum Chow Chow sau mai rare, precum Perdigueiro Portugues.

05 oct. 2012, 18:42

Vineri, 5 octombrie, au fost arbitrate grupele 3, 4, 5 şi 7 din cele 9 grupe de câini de rasă. Căţeii crescuţi în România au câştigat şi ei câteva din titlurile Campionatului European. Iată care sunt cei mai frumoşi câini de rasă din ţara noastră, din prima zi de concurs:

Din rasa Dachshund Kurzhaar – titlul Best of Breed (BOB), cât şi cel de European Winner (CACIB) mascul a fost câştigat de câinele Zoldachs Filosofic, din Baia Mare.  Titlul de European Winner femelă a mers la Zoldachs Ever Enigma, de la acelaşi crescător. Zoldachs Harry Potter a câştigat titlul de BOB Junior.

Din rasa Dachshund Rauhhaar, Treis Pinheiros Fibonacci, din Ploieşti, a câştigat titlul de European Winner mascul.

Un Akita crescut în Bucureşti, Arashi Shinsei Nawashi, a câştigat titlul de Best of Breed Junior.

Din rasa American Akita avem doi câştigători: Kenjo’s Heatn Up at Millmond, la categoria BOB Veterani şi Aristokrat of Wolf Point, la categoria BOB Puppy.

România are şi un exemplar superb de Chow Chow, câştigător BOB Puppy – Ornell’s Just in Time.

Din rasa Pharaoh Hound, Mirage Revue Anubius Neru, din Bucureşti, a câştigat titlul de BOB Veterani.

O căţeluşă Deutsch Kurtzhaar, Ana-Marna von Picahouse, a câştigat atât titlul de Best of Breed, cât şi cel de European Winner femelă.

O femelă Epagneuil Breton, din Bucureşti, Emanuelle de Arad, a câştigat titlul de European Winner.

Din rasa Perdigueiro Portugues, Miguel din Ploieşti a câştigat atât titlul de BOB cât şi de CACIB mascul, iar Gemma, a câştigat titlul de BOB Junior.

Euro Dog Show 2012 continuă şi în weekend, până în seara zilei de 7 octombrie, cu celelalte grupe de câini, unde avem alţi reprezentanţi superbi. Arbitrajele încep la ora 10:00, iar începând cu ora 16:00 se desfăşoară competiţiile speciale în ringul central, până la ora 19:40.

Dacă nu puteţi veni la Romexpo pentru a-i vedea pe cei mai frumoşi câini de rasă din lume, urmăriţi LIVE campionatul pe RTV.net: Urmăriţi AICI, LIVE, Campionatul European al câinilor de rasă, Euro Dog Show 2012

 

 

 

 FOTO: Cristina Dinu, ROMÂNIATV.NET