Eurobarometru: Europenii sunt îngrijoraţi de schimbările climatice

Publicat: Miercuri, 11 Septembrie 2019 18:29 // Actualizat: Miercuri, 11 Septembrie 2019 18:29 // Sursa: romaniatv.net

O majoritate covârşitoare a europenilor este îngrijorată în legătură cu schimbările climatice, potrivit unui nou sondaj Eurobarometru publicat miercuri, relatează dpa.

Nouăzeci şi trei la sută dintre cei chestionaţi au declarat că schimbările climatice reprezintă o problemă majoră, cel mai mare procent înregistrat de la primul sondaj realizat în 2011.

Un număr tot mai mare de europeni (79%) consideră că schimbările climatice reprezintă o problemă ''foarte serioasă'' mai degrabă decât o problemă ''destul de serioasă'', în creştere faţă de 68% în 2011.

Uniunea Europeană, cu o populaţie de 513 milioane de locuitori, este responsabilă pentru aproximativ 9% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel global, conform Comisiei Europene, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Valul de căldură care a afectat Europa în iulie, provocat de om. Activitatea umană a ridicat temperatura cu 3 grade

Executivul UE a cerut statelor membre să ajungă ''la orizontul anului 2050 la neutralitate de carbon'', adică să ajungă până atunci la zero emisii de gaze cu efect de seră, însă patru dintre cele 28 de state ale UE, între care Polonia, nu şi-au dat acordul.

92% dintre cei peste 27.500 de respondenţi au declarat că sprijină atingerea neutralităţii din punct de vedere al emisiilor de carbon în cadrul blocului comunitar. În fiecare stat membru al UE, mai mult de opt din 10 respondenţi au fost de acord cu acest obiectiv. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
emisii de gaze cu efect de seră eurobarometru îngrijorare schimbări climatice
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Brigitte Pastramă DE NERECUNOSCUT la 20 de ani, fără operații estetice. Care este de fapt, numele ei de fată
Brigitte Pastramă DE NERECUNOSCUT la 20 de ani, fără...
HUFF.RO
1
EUR
4.8721
RON
01 Oct
noapte 11 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H