Eurobarometru: Slovacii sunt cei mai reticenţi membri ai UE la schemele de redistribuire a refugiaţilor

Publicat: Vineri, 16 Octombrie 2015 18:44 // Actualizat: Vineri, 16 Octombrie 2015 18:44 // Sursa: romaniatv.net

Slovacii susțin cel mai puțin dintre toți cetățenii Uniunii Europene schema de redistribuire a refugiaților între statele membre, potrivit unui sondaj Eurobarometru prezentat vineri de Biroul de informare al Parlamentului European la Bratislava, transmite agenția de presă TASR, citată de Agerpres.

Studiul arată că 78% dintre cetățenii UE sunt de părere că solicitanții de azil trebuie să fie între țările membre. Cei mai favorabili acestei măsuri sunt germanii (97%), iar cei mai puțin favorabili sunt slovacii (31%).

Trei sferturi dintre europeni consideră că redistribuirea refugiaților între statele membre trebuie realizată pe baza unui sistem de cote obligatorii aprobat de Uniunea Europeană, potriuvit Agerpres.

De asemenea, Slovacia se plasează pe ultima poziție și în ceea ce privește nevoia sa de imigranți legali. Astfel, doar 19% dintre slovaci cred că țara lor are nevoie de imigranți legali, spre comparativ cu 77% dintre suedezi și 72% dintre germani.

Citeşte şi Ungaria ÎNCHIDE FRONTIERA cu CROAŢIA în faţa afluxului de migranţi

Doi din trei slovaci (66%) opinează că deciziile privind migrația trebuie să fie luate la nivel european mai degrabă decât la nivel național. Ciprul, Germania, Spania și Luxemburg susțin cel mai mult această idee (între 79% și 81% din populație).

Același sondaj arată că 47% dintre cetățenii UE consideră migrația drept cea mai mare provocare cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană și statele sale membre, în creștere semnificativă față de anul 2013, când proporția era de numai 14%.

Ancheta sociologică a fost realizată în perioada 19-29 septembrie pe un eșantion reprezentativ de 28.150 de persoane din cele 28 de state membre, respondenții având vârste de cel puțin 15 ani.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 oct 19:14
...sondaj Eurobarometru prezentat vineri de Biroul de informare al Parlamentului European la Bratislava, transmite agenția de presă Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
16 oct 19:04
...sondaj Eurobarometru prezentat vineri de Biroul de informare al Parlamentului European la Bratislava, transmite agenția de presă Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H