Finală englezească şi în Europa League: Arsenal şi Chelsea se bat pentru trofeu

Arsenal Londra a câştigat cu 4-2 pe terenul Valenciei şi s-a calificat în finala competiţiei cu scorul general de 7-3. Cealaltă partidă semifinală, Chelsea - Eintracht Frankfurt, a intrat în prelungiri, după ce scorul la finalul celor 90 de minute a fost identic cu cel din prima manşă, 1-1. Meciul s-a decis după loviturile de departajare.

09 mai 2019, 21:24
Finală englezească şi în Europa League: Arsenal şi Chelsea se bat pentru trofeu

UPDATE: Chelsea şi Arsenal vor juca finala Europa League, iar Tottenham şi Liverpool se vor bate pentru trofeul Champions League. Finala Europa League are loc la Baku, pe 29 mai, Champions League se joacă pe 1 iunie.

UPDATE: Chelsea s-a calificat în finala Europa League, după ce a trecut de Eintracht Frankfurt după penalty-uri, 5-4. După 120 de minute, scorul a fost 1-1.

UPDATE: Formaţia Arsenal Londra s-a calificat în finala Ligii Europa, după ce a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 4-2, echipa Valencia, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

EUROPA LEAGUE LIVE VIDEO 2019 VALENCIA-ARSENAL CHELSEA-FRANKFURT. Meciurile retur pleacă de la scorurile de 1-1, cel dintre Chelsea şi Eintracht Frankurt, în timp ce meciul de la Valencia pleacă de la scorul de 3-1 pentru Arsenal.

Primul obiectiv este să ajungem în finală, iar al doilea este să câştigăm competiţia. Simţim că merităm să cucerim trofeul„, a declarat managerul lui Chelsea, Maurizio Sarri. De remarcat că Ovidiu Haţegan este cel care arbitrează Chelsea – Eintracht Frankfurt.

La rândul său, Arsenal Londra este la 90 de minute distanţă de prima finală europeană din ultimii 13 ani. „Tunarii” au câştigat cu 3-1 manşa-tur cu Valencia din penultimul act al Europa League şi au mare încredere înaintea returului din Spania. „Cred că microbiştii s-au bucurat de aceste prime 90 de minute de fotbal, dar acum suntem obligaţi să demonstrăm că suntem capabili de o evoluţie similară şi la ei acasă„, a declarat managerul lui Arsenal, Unai Emery.