Europa se confruntă cu fenomene extreme în 2015. De la caniculă la furtuni, continentul este sub asediu VIDEO

În timp ce Spania continuă să se lupte cu temperaturile ridicate, în Ungaria, Germania şi Italia canicula a lăsat loc furtunilor. De altfel, în ţara vecină temperaturile au scăzut cu aproape 20 de grade în doar câteva ore.

09 iul. 2015, 06:39
Europa se confruntă cu fenomene extreme în 2015. De la caniculă la furtuni, continentul este sub asediu VIDEO

Furtuni puternice au lovit Budapesta ieri după-amiază. Traficul rutier a fost blocat, la fel şi principalul aeroport al ţării. Fiindcă sistemul de canalizare nu a făcut faţă, apa a inundat două staţii de metrou. Furtuna, însoţită de rafale puternice de vânt, de peste 100 kilometri la oră, a pus copaci la pământ şi a dus la inundarea subsolurilor. În doar câteva ore, temperaturile care au dat bătăi de cap maghiarilor, au scăzut brusc, cu aproape 20 de grade. Furtuna a fost însoţită de grindină, potrivit România TV.

Citeşte şi UNHCR: Numărul refugiaţilor sirieni a depăşit 4 milioane şi va continua să crească

 

Grindină a căzut şi în Germania, unde s-au înregistrat şi tornade şi inundaţii puternice. Fenomenele extreme au lăsat mii de case fără curent electric, iar pagubele sunt estimate la 10 milioane de EURO. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în Framersheim, în vestul ţării, unde furtuna a smuls acoperişurile caselor şi a avariat peste 100 de locuinţe.

În Italia, o tornadă a făcut prăpăd în regiunea Veneto. La Venezia, un şofer a murit pe loc după ce vârtejul i-a luat maşina pe sus, iar apoi a trântit-o de pământ. Alte 30 de persoane au fost rănite uşor, iar 50 de case au rămas fără acoperiş.

Citeşte şi COD ROŞU de furtuni în Ungaria. După caniculă, fenomenele meteo VIOLENTE ajung şi în România